Overslaan en naar de inhoud gaan

Man in scootmobiel stak hond neer: 'Ik werd gebeten'

Geplaatst opdinsdag 2 april 2019 - 16:00

Een man uit Landgraaf heeft volgens justitie geprobeerd twee mannen én een hond dood te steken op tweede kerstdag. Zelf zegt John V. (52) dat hij alleen de hond heeft gestoken.

Dat vertelde hij dinsdag, tijdens een zitting in de rechtbank van Maastricht. Het neersteken van de hond was volgens John een poging om zichzelf te verdedigen.

'Zijn hond of mijn hond'
De verdachte, die zich verplaatst in een scootmobiel, was in de nacht van 25 op 26 december op pad in Heerlen. Zijn hond vergezelde hem tijdens die rit. Onderweg kwamen ze een andere man tegen, die zijn rottweiler uitliet. "Die hond van hem was los en viel mij aan. Ik werd gebeten, ook aan de binnenkant van mijn mond. Die hond heeft eerder al kinderen, andere mensen en honden aangevallen. Ik barstte in razernij uit. Het was ik en mijn hond óf zijn hond."

Schouder-steekpartij
John zou ook op de eigenaar van de hond hebben ingestoken, maar dat ontkent hij met klem. Later die nacht zou het tot een tweede confrontatie zijn gekomen. Een koppel wandelde over een bospad in Heerlen en zag plots een man in een scootmobiel, vergezeld door een hond. Om nog onbekende redenen werd de man van het stel in zijn schouder gestoken. De politie verdenkt John ervan dat hij ook deze steekpartij op zijn geweten heeft.

Cruciaal dna
John had die nacht drie messen bij zich. Die worden nog onderzocht op dna-sporen. Ook wordt hij nog onderzocht door een psycholoog. "De resultaten van het dna-onderzoek naar de messen zullen cruciaal zijn", denkt advocaat Bjorn Jegers. "Dat zal doorslaggevend bewijs zijn. Laten we dat onderzoek afwachten." Overigens heeft John ook aangifte gedaan tegen de eigenaar van de andere hond. "Hij is geslagen met een hondenriem", legt Jegers uit.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen