Overslaan en naar de inhoud gaan

Man in scootmobiel stak hond neer: 'Ik werd gebeten'

Geplaatst opdinsdag 2 april 2019 - 16:00

Een man uit Landgraaf heeft volgens justitie geprobeerd twee mannen én een hond dood te steken op tweede kerstdag. Zelf zegt John V. (52) dat hij alleen de hond heeft gestoken.

Dat vertelde hij dinsdag, tijdens een zitting in de rechtbank van Maastricht. Het neersteken van de hond was volgens John een poging om zichzelf te verdedigen.

'Zijn hond of mijn hond'
De verdachte, die zich verplaatst in een scootmobiel, was in de nacht van 25 op 26 december op pad in Heerlen. Zijn hond vergezelde hem tijdens die rit. Onderweg kwamen ze een andere man tegen, die zijn rottweiler uitliet. "Die hond van hem was los en viel mij aan. Ik werd gebeten, ook aan de binnenkant van mijn mond. Die hond heeft eerder al kinderen, andere mensen en honden aangevallen. Ik barstte in razernij uit. Het was ik en mijn hond óf zijn hond."

Schouder-steekpartij
John zou ook op de eigenaar van de hond hebben ingestoken, maar dat ontkent hij met klem. Later die nacht zou het tot een tweede confrontatie zijn gekomen. Een koppel wandelde over een bospad in Heerlen en zag plots een man in een scootmobiel, vergezeld door een hond. Om nog onbekende redenen werd de man van het stel in zijn schouder gestoken. De politie verdenkt John ervan dat hij ook deze steekpartij op zijn geweten heeft.

Cruciaal dna
John had die nacht drie messen bij zich. Die worden nog onderzocht op dna-sporen. Ook wordt hij nog onderzocht door een psycholoog. "De resultaten van het dna-onderzoek naar de messen zullen cruciaal zijn", denkt advocaat Bjorn Jegers. "Dat zal doorslaggevend bewijs zijn. Laten we dat onderzoek afwachten." Overigens heeft John ook aangifte gedaan tegen de eigenaar van de andere hond. "Hij is geslagen met een hondenriem", legt Jegers uit.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen