Overslaan en naar de inhoud gaan

Man onwel in varkensstal door mestgassen

Geplaatst opvrijdag 24 januari 2020 - 16:21

Een man is vrijdagmiddag in Nederweert uit een varkensstal gehaald nadat hij onwel was geworden.

Het slachtoffer is door de mestgassen in de stal tegen de vlakte gegaan.

Uit stal gehaald
Rond 16:00 uur kwam de melding binnen van het voorval aan de Hardsteeg. De knecht van het boerenbedrijf heeft de man uit de stal gehaald. Een traumahelikopter is opgeroepen voor medische hulp. Volgens de eerste berichten is de situatie van de man stabiel. Hij is vervolgens per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Video: WeertdeGekste.nl

Geen gevaar omgeving
Ook de dieren zijn uit de stal gehaald. Uit metingen van de brandweer is gebleken dat er geen gevaar voor de omgeving. Blauwzuurgas in de mestgassen was de boosdoener, blijkt uit de metingen.

De arbeidsinspectie onderzoekt het voorval verder.

Gierput
In Venray zijn vrijdagmiddag twee personen om het leven gekomen nadat ze in een gierput waren gevallen.

Lees ook: Gevaren mestgassen nog steeds onderschat

Deel dit bericht via
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen