Overslaan en naar de inhoud gaan

Man onterecht vast door bureaucratische blunder

Geplaatst opwoensdag 28 maart 2018 - 17:33

Een bureaucratisch foutje heeft ervoor gezorgd dat een man in Roermond onterecht heeft vastgezeten op het politiebureau.

Dat meldt een wijkagent op Twitter.

Vinkje
Toen agenten de man controleerden, kregen ze een melding dat er een internationaal opsporingsbevel tegen de man liep. Pas toen de verdachte in de cel zat, kwam de politie er achter dat de man twee jaar geleden al was uitgeleverd aan het land dat hem zocht. Iemand was alleen vergeten het vinkje 'gezocht' achter zijn naam uit te zetten.

Oostenrijk
De man werd opgepakt bij een controle naar een mogelijke hennepkwekerij. In het bewuste pand bleken geen softdrugs geteeld te worden, wel vonden agenten op dat adres drie mannen die allemaal gesignaleerd stonden. Onder hen dus ook de man tegen wie een uitleveringsverzoek leek te lopen.

Eenmaal achter de tralies bleek die man al in 2016 in Oostenrijk te zijn opgepakt en uitgeleverd, helaas voor hem was het uitleveringsverzoek blijven staan. De man mocht daarop weer vertrekken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen