Overslaan en naar de inhoud gaan

Man na zeventien jaar voor de rechter voor brute verkrachting

Geplaatst opmaandag 26 augustus 2019 - 6:00

Bijna zeventien jaar na een brute verkrachting in Lottum, komt de vermoedelijke dader voor de rechter. De 58-jarige verdachte hoort maandag wat voor straf justitie voor hem in gedachten heeft.

In september 2002 liet de dader dna-sporen achter. Die sporen zijn opgeslagen, in de hoop op een doorbraak. Bijna zeventien jaar later was er plots een match, met de verdachte uit Maasbree.

Lees ook: Arrestatie voor verkrachting 2002: slachtoffer opgelucht

Maanden voorarrest
Zijn naam dook opeens op, nadat hij in beeld kwam vanwege een vernieling. Daarbij werd zijn dna afgenomen. Het is niet bekend of de vijftiger een bekentenis heeft afgelegd in deze zaak. Hij werd in februari gearresteerd en zit sindsdien in voorarrest.

Slachtoffer aangereden
Hij zou het destijds achttienjarige slachtoffer hebben aangereden in Horst. Haar auto werkte niet meer, waarop de man aanbood haar naar huis te brengen. Zover kwam het niet. Het meisje werd naar een bos gereden bij Lottum. Daar werd ze verkracht. Vervolgens reed de man verder. Het meisje wist te ontsnappen, door uit de rijdende auto te springen.

In een eerder stadium lieten haar ouders aan L1 weten opgelucht te zijn vanwege de arrestatie. "Ze kan het nu achter zich laten." De zaak start maandag om 14:00 uur, in de rechtbank in Maastricht.

Cultura Nova volg je bij L1! Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen