Overslaan en naar de inhoud gaan

Man na zeventien jaar voor de rechter voor brute verkrachting

Geplaatst opmaandag 26 augustus 2019 - 6:00

Bijna zeventien jaar na een brute verkrachting in Lottum, komt de vermoedelijke dader voor de rechter. De 58-jarige verdachte hoort maandag wat voor straf justitie voor hem in gedachten heeft.

In september 2002 liet de dader dna-sporen achter. Die sporen zijn opgeslagen, in de hoop op een doorbraak. Bijna zeventien jaar later was er plots een match, met de verdachte uit Maasbree.

Lees ook: Arrestatie voor verkrachting 2002: slachtoffer opgelucht

Maanden voorarrest
Zijn naam dook opeens op, nadat hij in beeld kwam vanwege een vernieling. Daarbij werd zijn dna afgenomen. Het is niet bekend of de vijftiger een bekentenis heeft afgelegd in deze zaak. Hij werd in februari gearresteerd en zit sindsdien in voorarrest.

Slachtoffer aangereden
Hij zou het destijds achttienjarige slachtoffer hebben aangereden in Horst. Haar auto werkte niet meer, waarop de man aanbood haar naar huis te brengen. Zover kwam het niet. Het meisje werd naar een bos gereden bij Lottum. Daar werd ze verkracht. Vervolgens reed de man verder. Het meisje wist te ontsnappen, door uit de rijdende auto te springen.

In een eerder stadium lieten haar ouders aan L1 weten opgelucht te zijn vanwege de arrestatie. "Ze kan het nu achter zich laten." De zaak start maandag om 14:00 uur, in de rechtbank in Maastricht.

Cultura Nova volg je bij L1! Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen