Overslaan en naar de inhoud gaan

Man misbruikt stiefdochter: 'Ik sliep en hij zat in me'

Geplaatst opvrijdag 7 mei 2021 - 17:13

"Weerzinwekkend", zo noemen de rechters de ontuchtige handelingen van de 51-jarige Sjef S. uit Sittard. Hij moet drie jaar de cel in voor het plegen van seksuele handelingen met zijn toen minderjarige stiefdochter.

De rechtbank gaat mee in de eis van justitie. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden ook een gevangenisstraf van drie jaar.

Misbruik op meerdere plaatsen
Volgens het slachtoffer begon het seksueel misbruik toen ze acht jaar oud was en ging door totdat ze ongeveer veertien jaar was. Het inmiddels volwassen meisje durfde in 2019 de stap te zetten om naar de politie te gaan en aangifte te doen. Ze werd meerdere malen gedwongen tot het verrichten van seksuele handelingen. Dat gebeurde thuis, in een kleedhok op het werk van Sjef, bij de judoclub, in de auto en op de camping in het Belgische Zonhoven.

'Doen alsof er niets aan de hand was'
"Ik was acht jaar en lag op de bank te slapen. Toen ik wakker werd zat hij met zijn vingers in mijn vagina. Hij was zichzelf aan het aftrekken", verklaarde het slachtoffer bij de politie. Maar daar bleef het niet bij. Er zijn meerdere voorvallen geweest: op de slaapkamer en de douche. "Hij kon ook naar boven komen als hij het wilde en deed het dan snel. En ging dan over op de orde van de dag met bijvoorbeeld stofzuigen en deed alsof er niets aan de hand was." Meerdere handelingen als zoenen en orale bevrediging kwamen dan aan bod.

'Kaken stijf op elkaar'
De vijftiger heeft zich jarenlang schuldig gemaakt aan seksueel misbruik, zegt de rechtbank. "Hij heeft als stiefvader misbruik gemaakt van de afhankelijke positie die het slachtoffer hem innam en hij heef haar ertoe gebracht zijn handelen als normaal te aanvaarden. Ook heeft hij haar ertoe gebracht een zeer belastend geheim te bewaren", aldus de rechters. De rechtbank noemt de verklaringen van het slachtoffer betrouwbaar en haalt een specifiek voorval naar voren. "Het met kracht haar mond opendrukken, terwijl ze juist haar kaken stijf op elkaar hield, is weerzinwekkend."

Geen spijt van zijn daden
Ook wordt hem zwaar aangerekend dat de Sittardenaar op geen enkele manier verantwoordelijkheid voor zijn daden heeft genomen. Spijt betuigen of medeleven tonen zat er ook niet in. "Dat de verdachte de laakbaarheid van zijn eigen handelen niet inziet baart de rechtbank grote zorgen." Naast een celstraf moet Sjef ook een schadevergoeding van 15.000 euro betalen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen