Overslaan en naar de inhoud gaan

Man met openstaande celstraf slaat op vlucht voor politie

Geplaatst opzaterdag 2 november 2019 - 8:35

Een man met nog een openstaande celstraf van 175 dagen is in de nacht van vrijdag op zaterdag in Maastricht op de vlucht geslagen voor de politie.

Uiteindelijk werd hij na een achtervolging alsnog opgepakt. Dit laat de politie Maastricht weten.

Bikerteam
Een camerabediende van de politie dacht een fietsendief gespot te hebben en stuurde er een bikerteam op af. Toen de man de politie in het vizier kreeg, besloot hij het hazenpad te kiezen.

Uitdaging
Na af bleek dat de man niet de fietsendief was, maar nog een celstraf had openstaan. 'Het is niet slim, maar de man ging de uitdaging met de bikers aan. Wij gaven onze positie door aan de overige eenheden die direct onze kant op kwamen', schrijft de politie. Omdat de man maar niet wilde stoppen spoot de politie met pepperspray.

pepperspray
'Ook met pepperspray in zijn ogen vervolgde de man zijn tocht te voet, met enkele politie-eenheden achter zich aan. Als bikers laten wij de verdachte meestal eerst een tijdje rennen voordat we tot aanhouding overgaan.' Uiteindelijk kon de verdachte worden aangehouden. 'Waarbij wij de bikes als geweldsmiddel hebben ingezet omdat de man zich bleef verzetten', schrijft de politie op Facebook.

Gevangenis
De man zit inmiddels in een cellencomplex en wordt dit weekend overgebracht naar de gevangenis, waar hij pas eind 2020 weer uitkomt.

Waar de man de gevangenisstraf voor heeft gekregen, is niet bekend. De gezochte fietsendief werd overigens ook nog opgepakt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen