Overslaan en naar de inhoud gaan

Man met celtegoed opgepakt na achtervolging in Geleen

Geplaatst opmaandag 14 juni 2021 - 7:03

Een man die nog 687 dagen gevangenisstraf moest uitzitten, is zaterdag na een politieachtervolging in Geleen aangehouden.

Rond 16:50 uur kreeg de politie een melding om een kijkje te gaan nemen bij de Westelijke Randweg. Een vrouw zou achtervolgd worden door haar ex die bij de politie te boek stond als vuurwapengevaarlijk.

Op de vlucht
Agenten hadden de man op de kruising tussen de Westelijke Randweg en de Rijksweg Zuid in het vizier. Hij negeerde het stopteken en ging ervandoor. De man werd meerdere malen uit het oog verloren door de politie, maar met behulp van oplettende burgers werden de agenten in de goede richting gewezen.

Politiehonden
Omdat de snelheden hoog opliepen werd de achtervolging afgebroken. Uiteindelijk ging de zoektocht te voet verder. Er werden politiehonden ingezet en na een geurspoor werd de man met getrokken vuurwapen aangehouden. Hij had nog een gevangenisstraf openstaan van 687 dagen. Ook hangt er in België nog een celstraf van vermoedelijk meerdere jaren boven zijn hoofd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen