Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Man met beperking beroofd van brommobiel

Geplaatst opwoensdag 12 december 2018 - 10:33

De gehandicapte Sjoerd Kempkens (25) werd in de nacht van zaterdag op zondag in Sittard beroofd van zijn brommobiel. Daarmee is hij zijn zelfstandigheid kwijt.

Dit gebeurde voor een woonzorgcentrum op de Leyenbroekerweg, waar Kempkens woont vanwege een licht verstandelijke beperking.

Oranje kleur
"We hebben zondag meteen aangifte gedaan", meldt zijn zus Jill in gesprek met L1. De politie houdt zich bezig met de zoektocht naar eventuele getuigen. De brommobiel, een Aixam Crossline Super Luxe, is te herkennen aan zijn oranje kleur en draagt het kenteken FK-846-N. Het voertuig is nog steeds spoorloos.

Lang gespaard
Kempkens heeft dus een licht verstandelijke beperking, maar kampt ook met spasticiteit in de benen en loopt met behulp van op maat gemaakte spalken. Na lang sparen kocht de Sittardenaar een jaar geleden zijn brommobiel van de Franse autofrabrikant.

Vertrouwen geschaad
Hiermee kon Kempkens zich zelfstandig verplaatsen van zijn woning naar de verzorgingshuizen waar hij vier dagen per week vrijwilligerswerk verricht. "De dieven hebben niet alleen zijn vervoersmiddel afgenomen, maar ook zijn zelfstandigheid. Zijn vertrouwen is geschaad", zegt Jill.

Kempkens is nu aangewezen op de regiotaxi om op zijn vrijwilligerswerk te komen. Voor de boodschappen kan hij rekenen op de steun van zijn familie. Via Facebook doet Jill een verzoek om contact met haar op te nemen wanneer iemand iets ziet of hoort over het voertuig.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen