Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Man met beperking beroofd van brommobiel

Geplaatst opwoensdag 12 december 2018 - 10:33

De gehandicapte Sjoerd Kempkens (25) werd in de nacht van zaterdag op zondag in Sittard beroofd van zijn brommobiel. Daarmee is hij zijn zelfstandigheid kwijt.

Dit gebeurde voor een woonzorgcentrum op de Leyenbroekerweg, waar Kempkens woont vanwege een licht verstandelijke beperking.

Oranje kleur
"We hebben zondag meteen aangifte gedaan", meldt zijn zus Jill in gesprek met L1. De politie houdt zich bezig met de zoektocht naar eventuele getuigen. De brommobiel, een Aixam Crossline Super Luxe, is te herkennen aan zijn oranje kleur en draagt het kenteken FK-846-N. Het voertuig is nog steeds spoorloos.

Lang gespaard
Kempkens heeft dus een licht verstandelijke beperking, maar kampt ook met spasticiteit in de benen en loopt met behulp van op maat gemaakte spalken. Na lang sparen kocht de Sittardenaar een jaar geleden zijn brommobiel van de Franse autofrabrikant.

Vertrouwen geschaad
Hiermee kon Kempkens zich zelfstandig verplaatsen van zijn woning naar de verzorgingshuizen waar hij vier dagen per week vrijwilligerswerk verricht. "De dieven hebben niet alleen zijn vervoersmiddel afgenomen, maar ook zijn zelfstandigheid. Zijn vertrouwen is geschaad", zegt Jill.

Kempkens is nu aangewezen op de regiotaxi om op zijn vrijwilligerswerk te komen. Voor de boodschappen kan hij rekenen op de steun van zijn familie. Via Facebook doet Jill een verzoek om contact met haar op te nemen wanneer iemand iets ziet of hoort over het voertuig.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen