Overslaan en naar de inhoud gaan

Man met AK47, hagelgeweer, drugs en stoorzender opgepakt

Geplaatst opdonderdag 10 oktober 2019 - 20:15

De politie heeft donderdag in de Heerlense wijk Heerlerbaan een man aangehouden die meerdere wapens en drugs in huis had.

Het gaat om een 39-jarige man. Hij werd in zijn woning in de boeien geslagen, nadat de politie over de wapens getipt was. Dat meldt zij op Facebook.

Automatisch wapen
De meest opmerkelijke vondst in het huis was de AK47, een automatisch wapen dat ook wel bekendstaat als een Kalasjnikov. Naast het wapen zelf stuitte de politie er ook op munitie. Bovendien vonden agenten er een hagelgeweer met afgezaagde loop. Ook voor dat wapen was munitie in huis, net als munitie van een kleiner kaliber.

Stoorzender
Verder stuitte de politie er op 350 gram harddrugs en 200 gram softdrugs. Ook bleek er een professionele stoorzender in het huis te zijn. Zo'n 'jammer' verstoort radiosignalen, waardoor bijvoorbeeld het alarmnummer 112 onbereikbaar kan raken of telefoon- en radioverbindingen verstoord worden.

Rechter
De man verschijnt vrijdag al voor de rechter. Zijn woning gaat naar verwachting een tijdje op slot.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen