Overslaan en naar de inhoud gaan

Man met AK47, hagelgeweer, drugs en stoorzender opgepakt

Geplaatst opdonderdag 10 oktober 2019 - 20:15

De politie heeft donderdag in de Heerlense wijk Heerlerbaan een man aangehouden die meerdere wapens en drugs in huis had.

Het gaat om een 39-jarige man. Hij werd in zijn woning in de boeien geslagen, nadat de politie over de wapens getipt was. Dat meldt zij op Facebook.

Automatisch wapen
De meest opmerkelijke vondst in het huis was de AK47, een automatisch wapen dat ook wel bekendstaat als een Kalasjnikov. Naast het wapen zelf stuitte de politie er ook op munitie. Bovendien vonden agenten er een hagelgeweer met afgezaagde loop. Ook voor dat wapen was munitie in huis, net als munitie van een kleiner kaliber.

Stoorzender
Verder stuitte de politie er op 350 gram harddrugs en 200 gram softdrugs. Ook bleek er een professionele stoorzender in het huis te zijn. Zo'n 'jammer' verstoort radiosignalen, waardoor bijvoorbeeld het alarmnummer 112 onbereikbaar kan raken of telefoon- en radioverbindingen verstoord worden.

Rechter
De man verschijnt vrijdag al voor de rechter. Zijn woning gaat naar verwachting een tijdje op slot.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen