Overslaan en naar de inhoud gaan

Man met AK47, hagelgeweer, drugs en stoorzender opgepakt

Geplaatst opdonderdag 10 oktober 2019 - 20:15

De politie heeft donderdag in de Heerlense wijk Heerlerbaan een man aangehouden die meerdere wapens en drugs in huis had.

Het gaat om een 39-jarige man. Hij werd in zijn woning in de boeien geslagen, nadat de politie over de wapens getipt was. Dat meldt zij op Facebook.

Automatisch wapen
De meest opmerkelijke vondst in het huis was de AK47, een automatisch wapen dat ook wel bekendstaat als een Kalasjnikov. Naast het wapen zelf stuitte de politie er ook op munitie. Bovendien vonden agenten er een hagelgeweer met afgezaagde loop. Ook voor dat wapen was munitie in huis, net als munitie van een kleiner kaliber.

Stoorzender
Verder stuitte de politie er op 350 gram harddrugs en 200 gram softdrugs. Ook bleek er een professionele stoorzender in het huis te zijn. Zo'n 'jammer' verstoort radiosignalen, waardoor bijvoorbeeld het alarmnummer 112 onbereikbaar kan raken of telefoon- en radioverbindingen verstoord worden.

Rechter
De man verschijnt vrijdag al voor de rechter. Zijn woning gaat naar verwachting een tijdje op slot.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen