Overslaan en naar de inhoud gaan

Man krijgt salpeterzuur in gezicht bij lossen vrachtwagen

Geplaatst opdonderdag 10 juni 2021 - 11:31

Bij het lossen van de vrachtwagen is donderdagochtend een man in Weert gewond geraakt. Hij kreeg salpeterzuur in zijn gezicht.

Het ging rond 10:15 uur mis bij een chemische fabriek op de Wetering. De hulpdiensten rukten massaal uit, omdat er een gevaarlijke stof bij het ongeval betrokken was.

Ontkoppelen
Het slachtoffer had na het lossen van de vrachtwagen een hoeveelheid salpeterzuur in zijn gezicht gekregen. De afsluiter van een slang was namelijk open blijven staan waardoor er verdund salpeterzuur uit de slang kwam bij het ontkoppelen.

Ambulance
Volgens een woordvoerder van de brandweer droeg de man op dat moment de benodigde beschermingsmiddelen waardoor de verwondingen relatief mee lijken te vallen. De brandweer heeft voorzichtig het gezicht van de man gespoeld met water. Het slachtoffer is vervolgens door ambulancepersoneel ter plaatse onderzocht. Toen de situatie veilig kon worden verklaard, werd hij naar het ziekenhuis overgebracht.

De brandweer heeft het sein veilig gegeven. Dat betekent dat er geen risico meer is voor het bedrijf en de omgeving.

Ongeval Weert salpeterzuur - 10 jun 2021
Foto: Weertdegekste
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen