Overslaan en naar de inhoud gaan

Man krijgt ruim vijf kilo hennep per post: 'Is erbij gelapt'

Geplaatst opmaandag 12 oktober 2020 - 6:00

Een man uit Brunssum was het eindstation van een bijzonder pakketje uit Spanje. Hij kreeg ruim vijf kilo aan henneptoppen toegezonden, ter waarde van zo'n 20.000 euro. Naar eigen zeggen heeft hij de drugs nooit besteld.

Justitie geloofde daar niets van en wilde dat de man een celstraf kreeg. De aanklager eiste zeven maanden gevangenis.

Meer incidenten
De rechter veegde op verzoek van de advocaat die eis van tafel en ging voor vrijspraak, iets waar justitie niet tegen in beroep ging. Daardoor kan de man uit Brunssum opgelucht ademhalen. Maar hoe kan het dat er zomaar drugs naar zijn woning zijn gestuurd? "Ik heb het eens opgezocht, maar op internet heb ik zeker acht van dit soort incidenten teruggevonden", zegt advocaat Hakan Külcü.

Beschadigd pakket
Het pakket werd verstuurd vanuit Spanje. Eenmaal in Nederland stond de postbode twee keer op de stoep in Brunssum, maar twee keer deed de geadresseerde niet open. Eenmaal terug op het postkantoor bleek de verpakking te zijn beschadigd. Daarop is besloten het pakket opnieuw te verpakken. Op dat moment trof men de drugs aan en werd de politie ingeschakeld.

Geen onderzoek
Advocaat Külcü vindt het vreemd dat justitie geen onderzoek deed naar het Spaanse bedrijf. "Het Openbaar Ministerie zegt wel: 'Niemand stuurt jou zomaar voor 20.000 euro aan hennep, je verdient straf'. Maar vervolgens onderzoeken ze niet waar het pakket vandaan kwam of wie ervoor heeft betaald. Dat vind ik vreemd. Dit kan iedereen gebeuren. Mijn cliënt is er gewoon bijgelapt."

De raadsman vermoedt dat de Spaanse afzenders een willekeurig adres hebben gebruikt en het de bedoeling was dat andere drugscriminelen het pakket in Nederland zouden onderscheppen. "Zo kunnen ze natuurlijk anoniem blijven en toch drugs transporteren."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen