Overslaan en naar de inhoud gaan

Man krijgt ruim vijf kilo hennep per post: 'Is erbij gelapt'

Geplaatst opmaandag 12 oktober 2020 - 6:00

Een man uit Brunssum was het eindstation van een bijzonder pakketje uit Spanje. Hij kreeg ruim vijf kilo aan henneptoppen toegezonden, ter waarde van zo'n 20.000 euro. Naar eigen zeggen heeft hij de drugs nooit besteld.

Justitie geloofde daar niets van en wilde dat de man een celstraf kreeg. De aanklager eiste zeven maanden gevangenis.

Meer incidenten
De rechter veegde op verzoek van de advocaat die eis van tafel en ging voor vrijspraak, iets waar justitie niet tegen in beroep ging. Daardoor kan de man uit Brunssum opgelucht ademhalen. Maar hoe kan het dat er zomaar drugs naar zijn woning zijn gestuurd? "Ik heb het eens opgezocht, maar op internet heb ik zeker acht van dit soort incidenten teruggevonden", zegt advocaat Hakan Külcü.

Beschadigd pakket
Het pakket werd verstuurd vanuit Spanje. Eenmaal in Nederland stond de postbode twee keer op de stoep in Brunssum, maar twee keer deed de geadresseerde niet open. Eenmaal terug op het postkantoor bleek de verpakking te zijn beschadigd. Daarop is besloten het pakket opnieuw te verpakken. Op dat moment trof men de drugs aan en werd de politie ingeschakeld.

Geen onderzoek
Advocaat Külcü vindt het vreemd dat justitie geen onderzoek deed naar het Spaanse bedrijf. "Het Openbaar Ministerie zegt wel: 'Niemand stuurt jou zomaar voor 20.000 euro aan hennep, je verdient straf'. Maar vervolgens onderzoeken ze niet waar het pakket vandaan kwam of wie ervoor heeft betaald. Dat vind ik vreemd. Dit kan iedereen gebeuren. Mijn cliënt is er gewoon bijgelapt."

De raadsman vermoedt dat de Spaanse afzenders een willekeurig adres hebben gebruikt en het de bedoeling was dat andere drugscriminelen het pakket in Nederland zouden onderscheppen. "Zo kunnen ze natuurlijk anoniem blijven en toch drugs transporteren."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen