Overslaan en naar de inhoud gaan

Man krijgt ruim vijf kilo hennep per post: 'Is erbij gelapt'

Geplaatst opmaandag 12 oktober 2020 - 6:00

Een man uit Brunssum was het eindstation van een bijzonder pakketje uit Spanje. Hij kreeg ruim vijf kilo aan henneptoppen toegezonden, ter waarde van zo'n 20.000 euro. Naar eigen zeggen heeft hij de drugs nooit besteld.

Justitie geloofde daar niets van en wilde dat de man een celstraf kreeg. De aanklager eiste zeven maanden gevangenis.

Meer incidenten
De rechter veegde op verzoek van de advocaat die eis van tafel en ging voor vrijspraak, iets waar justitie niet tegen in beroep ging. Daardoor kan de man uit Brunssum opgelucht ademhalen. Maar hoe kan het dat er zomaar drugs naar zijn woning zijn gestuurd? "Ik heb het eens opgezocht, maar op internet heb ik zeker acht van dit soort incidenten teruggevonden", zegt advocaat Hakan Külcü.

Beschadigd pakket
Het pakket werd verstuurd vanuit Spanje. Eenmaal in Nederland stond de postbode twee keer op de stoep in Brunssum, maar twee keer deed de geadresseerde niet open. Eenmaal terug op het postkantoor bleek de verpakking te zijn beschadigd. Daarop is besloten het pakket opnieuw te verpakken. Op dat moment trof men de drugs aan en werd de politie ingeschakeld.

Geen onderzoek
Advocaat Külcü vindt het vreemd dat justitie geen onderzoek deed naar het Spaanse bedrijf. "Het Openbaar Ministerie zegt wel: 'Niemand stuurt jou zomaar voor 20.000 euro aan hennep, je verdient straf'. Maar vervolgens onderzoeken ze niet waar het pakket vandaan kwam of wie ervoor heeft betaald. Dat vind ik vreemd. Dit kan iedereen gebeuren. Mijn cliënt is er gewoon bijgelapt."

De raadsman vermoedt dat de Spaanse afzenders een willekeurig adres hebben gebruikt en het de bedoeling was dat andere drugscriminelen het pakket in Nederland zouden onderscheppen. "Zo kunnen ze natuurlijk anoniem blijven en toch drugs transporteren."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen