Overslaan en naar de inhoud gaan

Man krijgt celstraf voor misbruiken van petekind

Geplaatst opdonderdag 8 december 2016 - 8:24

Rudy L. (47) uit Sittard heeft zijn petekind misbruikt. De rechtbank Maastricht stelt dat daarvoor genoeg bewijs bestaat.

De man moet achttien maanden de cel in, waarvan zes voorwaardelijk, voor het plegen van ontucht met een minderjarig petekind in september en oktober 2015.

Schadevergoeding
De veroordeelde moet een schadevergoeding betalen aan de ouders van het slachtoffer. Het voorschot van een kleine 5000 euro wordt door de staat aan de ouders voorgeschoten en op Rudy L. verhaald. Het gaat om shock- en materiële schade.

Gebrekkige ontwikkeling
Tegen L. was dertig maanden, waarvan tien voorwaardelijk geëist. Het is nog onbekend er hoger beroep wordt aangetekend. Uit psychisch onderzoek is gebleken dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is en een gebrekkige (seksuele) ontwikkeling heeft. Daarom moet hij van de rechtbank doorgaan met behandeling en zich blijven melden bij de reclassering.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Gevangenisdirecteur heeft het op zedenverdachte gemunt'
Man uit Sittard moet 40 maanden cel in voor overval
Rellen bij de voetbalderby Fortuna-Roda
Taakstraffen voor relschoppers Fortuna Sittard-Roda JC
Onderzoek naar dubbele moord Sittard heropend
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen