Overslaan en naar de inhoud gaan

'Man had 20.000 euro over voor moord op Sittardenaar'

Geplaatst opzaterdag 16 januari 2021 - 7:03

Wesley N. (27) had 20.000 euro over voor de moord op een Sittardenaar, met wie hij een drugsconflict had. Dat denkt justitie te kunnen bewijzen. Hij zocht alleen nog iemand die de liquidatie kon uitvoeren.

Dat blijkt uit informatie van L1. Wesley verschijnt op 26 januari voor het eerst voor de rechter.

Lees ook: Man (27) gearresteerd voor plannen moordaanslag in Sittard

Criminele praktijken
Op dit moment wordt hij verdacht van het voorbereiden van een moordaanslag en het witwassen van 80.000 euro. Dat geld zou hij hebben verdiend met criminele praktijken. Een deel van dat bedrag, 20.000 euro, wilde hij volgens justitie uitgeven aan de liquidatie van iemand met wie hij problemen had binnen het drugsmilieu.

Geheime gesprekken
Tot op heden heeft de Sittardse verdachte gezwegen tegenover de politie. Desondanks denkt justitie genoeg in handen te hebben om Wesley te vervolgen. Hij zou via de versleutelde chatdienst EncroChat veelvuldig de liquidatieplannen hebben besproken. Toen de opsporingsdiensten EncroChat wisten te kraken, kregen ze naar eigen zeggen inzage in de geheime berichten van Wesley.

Justitie linkt hem aan een bepaald EncroChat-alias. Die alias chatte over het bedrag voor de liquidatie, maar ook over het bezit van een wapen en de zoektocht naar een huurmoordenaar. Advocate Francoise Landerloo, die Wesley bijstaat, wil niet op dit verhaal reageren.

Lees ook: Opnieuw man gearresteerd voor Sittardse moordplannen

Geen aangifte
Een tweede verdachte komt op 9 maart voor de rechter. Deze 36-jarige man zou Wesley zijn hulp hebben aangeboden in de zoektocht naar een huurmoordenaar. Zijn advocaat Wouter Smeets wil geen commentaar geven. Het beoogde slachtoffer in deze zaak heeft overigens niet, of amper, met de politie gesproken en deed geen aangifte.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen