Overslaan en naar de inhoud gaan

'Man had 20.000 euro over voor moord op Sittardenaar'

Geplaatst opzaterdag 16 januari 2021 - 7:03

Wesley N. (27) had 20.000 euro over voor de moord op een Sittardenaar, met wie hij een drugsconflict had. Dat denkt justitie te kunnen bewijzen. Hij zocht alleen nog iemand die de liquidatie kon uitvoeren.

Dat blijkt uit informatie van L1. Wesley verschijnt op 26 januari voor het eerst voor de rechter.

Lees ook: Man (27) gearresteerd voor plannen moordaanslag in Sittard

Criminele praktijken
Op dit moment wordt hij verdacht van het voorbereiden van een moordaanslag en het witwassen van 80.000 euro. Dat geld zou hij hebben verdiend met criminele praktijken. Een deel van dat bedrag, 20.000 euro, wilde hij volgens justitie uitgeven aan de liquidatie van iemand met wie hij problemen had binnen het drugsmilieu.

Geheime gesprekken
Tot op heden heeft de Sittardse verdachte gezwegen tegenover de politie. Desondanks denkt justitie genoeg in handen te hebben om Wesley te vervolgen. Hij zou via de versleutelde chatdienst EncroChat veelvuldig de liquidatieplannen hebben besproken. Toen de opsporingsdiensten EncroChat wisten te kraken, kregen ze naar eigen zeggen inzage in de geheime berichten van Wesley.

Justitie linkt hem aan een bepaald EncroChat-alias. Die alias chatte over het bedrag voor de liquidatie, maar ook over het bezit van een wapen en de zoektocht naar een huurmoordenaar. Advocate Francoise Landerloo, die Wesley bijstaat, wil niet op dit verhaal reageren.

Lees ook: Opnieuw man gearresteerd voor Sittardse moordplannen

Geen aangifte
Een tweede verdachte komt op 9 maart voor de rechter. Deze 36-jarige man zou Wesley zijn hulp hebben aangeboden in de zoektocht naar een huurmoordenaar. Zijn advocaat Wouter Smeets wil geen commentaar geven. Het beoogde slachtoffer in deze zaak heeft overigens niet, of amper, met de politie gesproken en deed geen aangifte.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen