Overslaan en naar de inhoud gaan

Man gezocht voor Maastrichtse straatroof bijzonder sieraad

Geplaatst opdinsdag 26 oktober 2021 - 22:38

De politie is op zoek naar een man die op 1 mei een 74-jarige vrouw beroofde op de Pastoor Habetsstraat in Maastricht. Hij griste een bijzonder sieraad van haar hals, waardoor het slachtoffer bijna ten val kwam.

Opsporing Verzocht heeft op dinsdagavond aandacht aan het incident geschonken om de dader op het spoor te komen.

Straatroof
De dader zou het slachtoffer vriendelijk aan hebben gesproken, waarna hij iets verderop de ketting van haar hals rukte. Na het incident, dat rond 16:30 uur plaatsvond, rende de man weg richting de Hertogsingel.

Bijzonder sieraad
De buit is een bijzonder sieraad. Het gaat om een ietwat lange, zware ketting met kleine gouden schakels. Aan het sieraad hangt een piramidevormige hanger van ongeveer vijf centimeter. Daarop staat een oog van blauwe steen. Een tweede, kleinere hanger is in de vorm van een hand. Deze is met rode en witte steentjes bezet.

straatroof maastricht 26-10

Tweede verdachte?
Uit videobeelden blijkt dat er vermoedelijk een tweede man betrokken is bij de straatroof. Hij werd samen met de verdachte gezien terwijl de twee van het Holsteinbastion naar de Menno van Coehoornstraat liepen.

Beiden mannen zouden een licht getinte huidskleur hebben. Vermoedelijk trok de persoon met de lichtkleurige broek de ketting van de hals van het slachtoffer.

Tips
De politie roept mensen die de mannen herkennen op om zich te melden. Ook ontvangt de politie graag tips over de mogelijke doorverkoop van het sieraad.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen