Overslaan en naar de inhoud gaan

Man gestraft voor hulp bij zelfdoding vader

Geplaatst opdinsdag 26 februari 2019 - 14:42

Een 48-jarige man is dinsdag veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden voor hulp bij de zelfdoding van zijn vader. Dat gebeurde in 2016 in Kerkrade.

Volgens de rechter is bewezen dat de man een speciale installatie in elkaar heeft gezet, die door zijn vader is gebruikt om zijn leven te beëindigen.

Politie ingelicht
De man was in de woning terwijl zijn vader zichzelf van het leven beroofde. Junior maakte daarvoor een installatie waarin heliumtanks waren gekoppeld aan een zak, die de vader over het hoofd kon trekken. Een dag later lichtte hij de politie in.

Duidelijke doodswens
Zijn vader was al enige tijd ziek en had een duidelijke doodswens. De rechter stelt vast dat zijn zoon daarbij behulpzaam wilde zijn. 'De verdachte was ervan overtuigd dat hij moreel juist handelde, maar hij is onvoldoende kritisch geweest tegenover het verlangen van zijn vader om te sterven en tegenover zijn eigen wens om zijn vader te helpen', schrijft de rechter in een verklaring.

'Hij heeft zich onvoldoende vragen gesteld bij de juistheid van zijn daden en onvoldoende gezocht naar alternatieven. Ook heeft hij geen overleg gevoerd met naaste familie of een arts', schrijft de rechtbank in een verklaring. Met de opgelegde straf wil de rechtbank ook een signaal geven. 'Hulp bij zelfdoding kan niet straffeloos blijven, ook al gebeurt dat met de beste bedoelingen.'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen