Overslaan en naar de inhoud gaan

Man gearresteerd in rechtbank voor poging tot mishandeling

Geplaatst opwoensdag 19 augustus 2020 - 14:26

De 29-jarige Samir el A. is woensdagmiddag gearresteerd in de rechtbank van Roermond. Hij was daar voor een andere zaak, maar werd daarna meegenomen op verdenking van poging tot zware mishandeling.

Samir moest zich woensdagmorgen verantwoorden voor zijn vermeende rol in een drugszaak uit 2016.

Coke en cash
Hij zou samen met twee andere mannen, die inmiddels al zijn veroordeeld in die zaak, in een auto hebben gezeten in Amstenrade. Toen die auto werd aangehouden en gecontroleerd door de politie, bleek er twee kilo cocaïne en vijfduizend euro cash in de wagen te liggen. Twee mannen werden meteen gearresteerd. De derde, volgens justitie Samir, wist te vluchten.

Telefoon verloren
Op de vluchtroute vond de politie vervolgens nog eens een kilo cocaïne en twee telefoons. Een van die telefoons is volgens justitie van Samir en dat zou bewijzen dat hij daar was. Volgens de aanklager moet ook Samir veroordeeld worden voor het witwassen van de aangetroffen vijfduizend euro en het in bezit hebben van 3,2 kilo cocaïne. Hij eiste tien maanden celstraf.

Flinterdun bewijs
Advocaat Peer Szymkowiak noemde het bewijs flinterdun. Er zijn aanwijzingen in het dossier dat niet Samir, maar zijn broer betrokken was. "Het is niet mijn taak te bewijzen dat hij het niet was, u moet bewijzen dat hij het wél was", zei hij tegen de aanklager. "Had die andere verdachten gevraagd of ze mijn cliënt konden aanwijzen, dan had je een antwoord. Dat onderzoek is gewoon niet gedaan."

Volgens de raadsman zijn er ook geen vingerafdrukken of dna-sporen die Samir aan de drugsauto linken. Szymkowiak richtte zich tot de rechter. "U moet volledig overtuigd zijn dat mijn cliënt in die auto zat. En dat bewijs is nu niet geleverd."

Vier agenten
Over twee weken doet de rechter uitspraak in die zaak. Samir, die niet in voorarrest zat, liep na het bespreken van zijn zaak de zaal uit. Vier agenten stonden hem op te wachten buiten de rechtszaal. Hij werd gearresteerd voor een poging tot zware mishandeling. Samir overlegde nog kort met zijn advocaat en werd vervolgens afgevoerd.

De mishandelpoging zou zo'n drie weken geleden hebben plaatsgevonden in Maastricht. Advocaat Szymkowiak wilde vooralsnog niet inhoudelijk op die zaak reageren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen