Overslaan en naar de inhoud gaan

Man gearresteerd in rechtbank voor poging tot mishandeling

Geplaatst opwoensdag 19 augustus 2020 - 14:26

De 29-jarige Samir el A. is woensdagmiddag gearresteerd in de rechtbank van Roermond. Hij was daar voor een andere zaak, maar werd daarna meegenomen op verdenking van poging tot zware mishandeling.

Samir moest zich woensdagmorgen verantwoorden voor zijn vermeende rol in een drugszaak uit 2016.

Coke en cash
Hij zou samen met twee andere mannen, die inmiddels al zijn veroordeeld in die zaak, in een auto hebben gezeten in Amstenrade. Toen die auto werd aangehouden en gecontroleerd door de politie, bleek er twee kilo cocaïne en vijfduizend euro cash in de wagen te liggen. Twee mannen werden meteen gearresteerd. De derde, volgens justitie Samir, wist te vluchten.

Telefoon verloren
Op de vluchtroute vond de politie vervolgens nog eens een kilo cocaïne en twee telefoons. Een van die telefoons is volgens justitie van Samir en dat zou bewijzen dat hij daar was. Volgens de aanklager moet ook Samir veroordeeld worden voor het witwassen van de aangetroffen vijfduizend euro en het in bezit hebben van 3,2 kilo cocaïne. Hij eiste tien maanden celstraf.

Flinterdun bewijs
Advocaat Peer Szymkowiak noemde het bewijs flinterdun. Er zijn aanwijzingen in het dossier dat niet Samir, maar zijn broer betrokken was. "Het is niet mijn taak te bewijzen dat hij het niet was, u moet bewijzen dat hij het wél was", zei hij tegen de aanklager. "Had die andere verdachten gevraagd of ze mijn cliënt konden aanwijzen, dan had je een antwoord. Dat onderzoek is gewoon niet gedaan."

Volgens de raadsman zijn er ook geen vingerafdrukken of dna-sporen die Samir aan de drugsauto linken. Szymkowiak richtte zich tot de rechter. "U moet volledig overtuigd zijn dat mijn cliënt in die auto zat. En dat bewijs is nu niet geleverd."

Vier agenten
Over twee weken doet de rechter uitspraak in die zaak. Samir, die niet in voorarrest zat, liep na het bespreken van zijn zaak de zaal uit. Vier agenten stonden hem op te wachten buiten de rechtszaal. Hij werd gearresteerd voor een poging tot zware mishandeling. Samir overlegde nog kort met zijn advocaat en werd vervolgens afgevoerd.

De mishandelpoging zou zo'n drie weken geleden hebben plaatsgevonden in Maastricht. Advocaat Szymkowiak wilde vooralsnog niet inhoudelijk op die zaak reageren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen