Overslaan en naar de inhoud gaan

Man ernstig gewond na explosie: 'Behoorlijke brandwonden'

Geplaatst opvrijdag 23 augustus 2019 - 7:44

De man die in verwarde toestand een explosie veroorzaakte in zijn woning in Hoensbroek is daarbij vrij ernstig gewond geraakt. Burgemeester Emile Roemer spreekt van 'behoorlijke brandwonden'.

De politieman die eveneens gewond raakte bij de explosie is er beter aan toe. "Het lijkt erop dat het enigszins meevalt", zegt Roemer tegen L1. "Maar het blijft natuurlijk buitengewoon vervelend."

Lees ook: Explosie bij inval verwarde Hoensbroekenaar: 2 gewonden

Geen contact
Roemer toog in de nacht van donderdag op vrijdag richting de woning in Hoensbroek, in de Prins Willemstraat. "Er kwam een melding binnen dat een man in verwarde toestand had laten weten: 'Voor mij hoeft het niet meer, ik draai de gaskraan open.' Dan gaan alle alarmbellen rinkelen", vertelt de burgervader. "Er is lang gewacht er zijn mensen geëvacueerd en er is geprobeerd om contact te krijgen met de persoon in kwestie."

Niet ruiken of meten
De brandweer heeft even overwogen om de gaskraan in de straat dicht te draaien, maar volgens een woordvoerder had dat geen zin meer. "Er zat waarschijnlijk al gas in de woning en dan heeft het nog weinig zin om de kraan dicht te draaien." Via de brievenbus heeft de brandweer metingen gedaan, voor zover dat mogelijk was. "Om te checken of er überhaupt sprake was van gas. Op dat moment konden ze dat niet ruiken of meten. Vervolgens is het besluit genomen een team naar binnen te sturen." Bij het binnenvallen van de woning ontstond er toch een explosie, waarbij dus twee mensen gewond raakten.

De burgemeester wil niet te veel kwijt over een motief. "In relatiesfeer is er een en ander gezegd, maar het is niet aan mij om daar iets over te zeggen."

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen