Overslaan en naar de inhoud gaan

Man ernstig gewond na explosie: 'Behoorlijke brandwonden'

Geplaatst opvrijdag 23 augustus 2019 - 7:44

De man die in verwarde toestand een explosie veroorzaakte in zijn woning in Hoensbroek is daarbij vrij ernstig gewond geraakt. Burgemeester Emile Roemer spreekt van 'behoorlijke brandwonden'.

De politieman die eveneens gewond raakte bij de explosie is er beter aan toe. "Het lijkt erop dat het enigszins meevalt", zegt Roemer tegen L1. "Maar het blijft natuurlijk buitengewoon vervelend."

Lees ook: Explosie bij inval verwarde Hoensbroekenaar: 2 gewonden

Geen contact
Roemer toog in de nacht van donderdag op vrijdag richting de woning in Hoensbroek, in de Prins Willemstraat. "Er kwam een melding binnen dat een man in verwarde toestand had laten weten: 'Voor mij hoeft het niet meer, ik draai de gaskraan open.' Dan gaan alle alarmbellen rinkelen", vertelt de burgervader. "Er is lang gewacht er zijn mensen geƫvacueerd en er is geprobeerd om contact te krijgen met de persoon in kwestie."

Niet ruiken of meten
De brandweer heeft even overwogen om de gaskraan in de straat dicht te draaien, maar volgens een woordvoerder had dat geen zin meer. "Er zat waarschijnlijk al gas in de woning en dan heeft het nog weinig zin om de kraan dicht te draaien." Via de brievenbus heeft de brandweer metingen gedaan, voor zover dat mogelijk was. "Om te checken of er Ć¼berhaupt sprake was van gas. Op dat moment konden ze dat niet ruiken of meten. Vervolgens is het besluit genomen een team naar binnen te sturen." Bij het binnenvallen van de woning ontstond er toch een explosie, waarbij dus twee mensen gewond raakten.

De burgemeester wil niet te veel kwijt over een motief. "In relatiesfeer is er een en ander gezegd, maar het is niet aan mij om daar iets over te zeggen."

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen