Overslaan en naar de inhoud gaan

Man en vrouw staan terecht voor seksueel misbruik 7 kinderen

Geplaatst opmaandag 27 september 2021 - 6:01

Een 53-jarige vrouw Herkenbosch en een 58-jarige man uit Heel, die worden verdacht van seksueel misbruik van zeven jonge meisjes in de regio Eindhoven, staan maandag terecht.

Het Openbaar Ministerie bracht vorige week naar buiten dat het misbruik werd gefilmd en dat de verdachten al sinds 13 juni vastzitten.

Oppas
De vrouw bood zich volgens het OM via verschillende websites aan als oppas. Bij zes gezinnen waar zij op kinderen paste, vond misbruik plaats. In totaal werden zeven meisjes slachtoffer, ze waren tijdens het misbruik tussen 1 en 6 jaar oud. De oppas filmde het misbruik en stuurde beelden door naar de 58-jarige medeverdachte, aldus het OM.

Lees ook: Oppas opgepakt voor seksueel misbruiken jonge meisjes

Deze zaak werd in gang werd gezet door ouders die op 12 juni thuiskwamen na een avondje uit en op beelden uit de kinderkamer zagen dat de oppas hun 2-jarige dochter seksueel had misbruikt. Ze schakelden direct de politie in.

Lees ook: 'Misbruik-oppas uit Herkenbosch had VOG'

Darkweb
Nog dezelfde nacht werd de vrouwelijke verdachte aangehouden in haar woning in Noord-Limburg. Daar werden meerdere gegevensdragers in beslag genomen. Uit beelden werd duidelijk dat de vrouw tijdens het misbruik via videobellen contact had met de 58-jarige man. Hij werd overdag aangehouden. Er zijn geen aanwijzingen dat de kinderporno naar anderen is toegestuurd of bijvoorbeeld op het darkweb is geplaatst.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen