Overslaan en naar de inhoud gaan

Man en vrouw in beeld na brand zendmast Roermond

Geplaatst opdonderdag 25 juni 2020 - 14:06

Bij de telefoonmast in Roermond waar vorige maand brand werd gesticht, stond op het tijdstip van de brand een auto met daarin een man en een vrouw.

De auto had een Nederlands kenteken, meldt de politie in de hoop dat getuigen het onderzoek verder kunnen helpen. De vrouw was blond en ongeveer 35 jaar, van de man is geen signalement.

Brandstichting
De zendmast aan de Olieberg werd op zondagavond 25 mei in brand gestoken. Ondanks uitgebreid onderzoek na de brand, inclusief de inzet van een speurhond, heeft de politie nog niemand aangehouden.

Lees ook: Brand in zendmast Roermond, politie doet onderzoek

Complot
Afgelopen voorjaar werd Nederland opgeschrikt door een reeks brandstichtingen bij telefoonmasten. Aanleiding is vermoedelijk de angst die sommige mensen hebben voor het 5G-netwerk. Volgens een complottheorie is er ook een samenhang tussen dat nog aan te leggen telefoonnetwerk en het coronavirus.

Maasbree
Begin mei was er ook een brand bij een zendmast in Maasbree. Daarvoor is een 32-jarige man uit Beringe opgepakt. Deze mast was overigens geen 5G-mast, die in Roermond evenmin.

Lees ook: Verdachte opgepakt na zendmastbrand Maasbree

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen