Overslaan en naar de inhoud gaan

Man duikt in kanaal Kelpen na achtervolging uit België

Geplaatst opdinsdag 18 augustus 2015 - 17:25

Door in het kanaal bij Kelpen-Oler te duiken, heeft een man geprobeerd te ontkomen na een politie-achtervolging die begon in België.

De man zat samen met een tweede verdachte in een auto die eerder was gestolen.

Klopjacht
Agenten in België zagen het gezochte voertuig dinsdagmiddag en zetten de achtervolging in. Toen de auto rond 15:15 uur bij Stramproy de grens overstak namen collega's uit Nederland de klopjacht over. Volgens lokale nieuwssite Weertdegekste zette de Nederlandse politie zeker zes voertuigen in bij de achtervolging die via Weert en Nederweert naar de Wessemerdijk in Kelpen-Oler leidde.

Duik
Daar kwam de auto tot stilstand. Eén van de twee inzittenden werd meteen aangehouden terwijl de tweede het Kanaal Wessem-Nederweert indook. Die vluchtpoging was echter tevergeefs, ook hij werd even later uit het water gevist en in de boeien geslagen.

Agent naar ziekenhuis
Bij de achtervolging raakte ook een politiewagen beschadigd. Een politieagent werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Ook de gestolen auto raakte beschadigd, het voertuig werd in beslag genomen en afgesleept.

Foto: Weertdegekste
Foto: Weertdegekste
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Impulsieve autodief gaat door naar Belgische cel
Politie Maastricht achtervolgt gestolen voertuig in België (22 jan 2021)
Achtervolging eindigt met 'opzettelijk tikje'
Achtervolging A2 Maastricht - 13 mrt 2021 - 14 mrt 2021
Politie rijdt autodieven klem na lange achtervolging over A2
Autodief uit maïsveld in Kelpen-Oler geplukt
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen