Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Man dreigde doodsbange ex-vriendin in brand te steken'

Geplaatst opvrijdag 15 maart 2019 - 16:45

De 49-jarige Denny B. moet twee jaar de cel in, als het aan justitie ligt. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor het terroriseren van zijn ex-vriendin.

Ruim een jaar geleden zou hij onder meer hebben gedreigd om de vrouw én haar woning in brand te steken.

Boze berichtjes
Dagenlang ontving de vrouw boze berichtjes en belletjes van Denny, tot hij op 1 februari 2018 in haar woning in Meerssen stond. Daar is de situatie volledig geëscaleerd, zo werd vrijdag geschetst tijdens een zitting in de rechtbank van Maastricht.

Foto van kinderen
Uit berichten blijkt dat de geboren Indonesiër het de vrouw nogal kwalijk nam dat ze hem aan de kant had gezet. De twee hadden elkaar leren kennen via een datingsite. Het slachtoffer omschreef de Denny uit de beginperiode als 'erg lief, aardig en attent.' Maar al gauw voelde ze zich benauwd door haar nieuwe vriend. Ze vroeg wat tijd voor zichzelf, maar volgens de vrouw bleef hij aandringen. Zo gebruikte hij een foto van haar kinderen als profielfoto op Facebook.

Benzine-bedreiging
Hij bleef vervolgens berichtjes sturen en telefoontjes plegen. Op 1 februari stond hij plots voor de deur van zijn ex. Toen zou het compleet uit de hand zijn gelopen. Volgens justitie heeft Denny de vrouw geprobeerd te doden, door een duim diep in haar mond te steken en haar te wurgen met haar sjaal. Toen ze naar het toilet vluchtte, zou hij wasbenzine onder de wc-deur hebben gegoten om vervolgens te dreigen haar in brand te steken.

Hele huis in brand
Toegesnelde agenten hoorden ook hoe hij zei: "Ik steek het hele huis in brand, ik heb toch niets te verliezen." Over zijn ex-vriendin schreeuwde hij: "Ik krijg haar nog wel te pakken, ik ken genoeg mannetjes die dat voor me regelen." Agenten zagen hoe hij probeerde de gordijnen, die hij ook had besprenkeld met benzine, in brand te steken. Ook zagen ze hoe hij een mes vast had. De vrouw was inmiddels naar buiten gevlucht. Na een poosje onderhandelen met de politie gaf Denny zich over.

Leven ondersteboven
De vrouw was vrijdag niet aanwezig bij de zaak tegen haar ex-vriend. Haar verklaring werd voorgelezen door advocate Bo Maenen. "Een confrontatie met de verdachte zou haar herstel mogelijk in de weg kunnen staan", vertelde de raadsvrouw. Maenen vertelde over de 'enorme impact' die het incident heeft gehad op haar cliënt. "Ze kan de excessieve uiting van woede en agressie van de verdachte absoluut niet begrijpen. Haar leven is door deze kortstondige relatie op de kop gezet."

Spijt
Denny liet vrijdag weten oprecht spijt te hebben. Hij ontkent dat hij heeft geprobeerd zijn ex te doden en ook zou hij niet hebben gedreigd haar in brand te steken. "Maar ik heb inderdaad geroepen dat ik het huis in brand zou steken." Ook geeft hij toe dat hij vernielingen heeft aangebracht in de woning. Zijn advocaat Wesley Houben heeft op alle andere punten gepleit voor vrijspraak.

Justitie wil drie jaar celstraf voor Denny, waarvan één jaar voorwaardelijk. Daarnaast pleitte de officier voor een contact- en locatieverbod.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen