Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Man dreigde doodsbange ex-vriendin in brand te steken'

Geplaatst opvrijdag 15 maart 2019 - 16:45

De 49-jarige Denny B. moet twee jaar de cel in, als het aan justitie ligt. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor het terroriseren van zijn ex-vriendin.

Ruim een jaar geleden zou hij onder meer hebben gedreigd om de vrouw én haar woning in brand te steken.

Boze berichtjes
Dagenlang ontving de vrouw boze berichtjes en belletjes van Denny, tot hij op 1 februari 2018 in haar woning in Meerssen stond. Daar is de situatie volledig geëscaleerd, zo werd vrijdag geschetst tijdens een zitting in de rechtbank van Maastricht.

Foto van kinderen
Uit berichten blijkt dat de geboren Indonesiër het de vrouw nogal kwalijk nam dat ze hem aan de kant had gezet. De twee hadden elkaar leren kennen via een datingsite. Het slachtoffer omschreef de Denny uit de beginperiode als 'erg lief, aardig en attent.' Maar al gauw voelde ze zich benauwd door haar nieuwe vriend. Ze vroeg wat tijd voor zichzelf, maar volgens de vrouw bleef hij aandringen. Zo gebruikte hij een foto van haar kinderen als profielfoto op Facebook.

Benzine-bedreiging
Hij bleef vervolgens berichtjes sturen en telefoontjes plegen. Op 1 februari stond hij plots voor de deur van zijn ex. Toen zou het compleet uit de hand zijn gelopen. Volgens justitie heeft Denny de vrouw geprobeerd te doden, door een duim diep in haar mond te steken en haar te wurgen met haar sjaal. Toen ze naar het toilet vluchtte, zou hij wasbenzine onder de wc-deur hebben gegoten om vervolgens te dreigen haar in brand te steken.

Hele huis in brand
Toegesnelde agenten hoorden ook hoe hij zei: "Ik steek het hele huis in brand, ik heb toch niets te verliezen." Over zijn ex-vriendin schreeuwde hij: "Ik krijg haar nog wel te pakken, ik ken genoeg mannetjes die dat voor me regelen." Agenten zagen hoe hij probeerde de gordijnen, die hij ook had besprenkeld met benzine, in brand te steken. Ook zagen ze hoe hij een mes vast had. De vrouw was inmiddels naar buiten gevlucht. Na een poosje onderhandelen met de politie gaf Denny zich over.

Leven ondersteboven
De vrouw was vrijdag niet aanwezig bij de zaak tegen haar ex-vriend. Haar verklaring werd voorgelezen door advocate Bo Maenen. "Een confrontatie met de verdachte zou haar herstel mogelijk in de weg kunnen staan", vertelde de raadsvrouw. Maenen vertelde over de 'enorme impact' die het incident heeft gehad op haar cliënt. "Ze kan de excessieve uiting van woede en agressie van de verdachte absoluut niet begrijpen. Haar leven is door deze kortstondige relatie op de kop gezet."

Spijt
Denny liet vrijdag weten oprecht spijt te hebben. Hij ontkent dat hij heeft geprobeerd zijn ex te doden en ook zou hij niet hebben gedreigd haar in brand te steken. "Maar ik heb inderdaad geroepen dat ik het huis in brand zou steken." Ook geeft hij toe dat hij vernielingen heeft aangebracht in de woning. Zijn advocaat Wesley Houben heeft op alle andere punten gepleit voor vrijspraak.

Justitie wil drie jaar celstraf voor Denny, waarvan één jaar voorwaardelijk. Daarnaast pleitte de officier voor een contact- en locatieverbod.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen