Overslaan en naar de inhoud gaan

Man die vastzit wegens dood vrouw vermoordde vorige partner

Geplaatst opmaandag 27 september 2021 - 21:15

De man van de 73-jarige Tiny, die zondagavond dood in haar woning in Grevenbicht werd aangetroffen, wurgde in 1997 zijn toenmalige vrouw met een stropdas in Venray.

Dat meldt De Limburger maandagavond.

Relationele sfeer
De politie trof het lichaam van Tiny zondagavond aan in haar woning aan de Lindenstraat in Grevenbicht. Een dag later meldde een man zich uit eigen beweging bij de politie. Bronnen meldden dezelfde avond aan L1 dat het om Wiel gaat, Tiny's partner. De politie gaat ervanuit dat Tiny om het leven is gekomen door een misdrijf, met een motief in de relationele sfeer.

Lees ook: Echtgenoot aangehouden voor doden vrouw Grevenbicht

Wiel werd in 1997 al veroordeeld voor de moord op zijn toenmalige echtgenote Johanna Jacobs (46). Hij vermoordde haar om te voorkomen dat zij zijn schulden zou ontdekken. Hij werd toen veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf.

Zelfmoord
Tijdens de rechtszitting vertelde Wiel destijds dat hij in eerste instantie alleen zichzelf wilde doden, maar zich afvroeg hoe het dan verder moest met zijn vrouw. Voordat hij een cocktail van alcohol en medicijnen achterover sloeg, wurgde hij Johanna met een stropdas.

Stropdas
Volgens de krant verklaarde hij in die rechtszitting dat de schulden hem tot zijn daden brachten. "Hoe moet zij verder als ik er niet meer ben? Mijn bedrog komt uit. Ze wordt het huis uitgezet. Ik had de stropdas in mijn handen. Nu moest het gebeuren, anders zou ze de pillen op de toilettafel zien. Ik heb de stropdas om haar nek gedaan en hard dichtgetrokken."

Bekentenis
De politie trof het stel uren later aan nadat werkgevers niks van Wiel en Johanna hadden gehoord. Wiel was niet aanspreekbaar en werd naar het ziekenhuis gebracht. In de avond kwam hij weer bij, waarna hij meteen werd gearresteerd en verhoord. Niet veel later bekende hij zijn daden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen