Overslaan en naar de inhoud gaan

Man die steward beet riskeert jarenlange gevangenisstraf

Geplaatst opdonderdag 26 januari 2017 - 6:41

Een 29-jarige Roermondenaar die op een KLM-vlucht naar San Francisco een steward in het oor beet, krijgt in mei van een Amerikaanse rechter te horen welke straf hij krijgt.

Op het vergrijp van Jonah S. uit Roermond staat in Amerika een maximumcelstraf van twintig jaar. In eerste instantie ontkende de Roermondenaar alles, maar inmiddels heeft hij bekend.

Roken en drinken
S. ging over de schreef toen hij met zijn vriendin onderweg was van Düsseldorf naar San Francisco. Bij een tussenlanding in Amsterdam kreeg het koppel te horen dat ze geen alcohol meer geserveerd kregen omdat ze dronken waren. Later kreeg het stel ruzie in het vliegtuig, waarop de bemanning de vrouw apart zette. Maar dat hielp niet veel, want later constateerde de bemanning dat S. rookte in het vliegtuig en toch stiekem alcohol dronk die hij had meegesmokkeld.

Lees ook: Dronken man uit Roermond bijt steward in oor

Schermutseling
Toen de bemanning hem daarmee wilde laten stoppen en hem in bedwang wilde houden, ontstond er een schermutseling en beet hij een steward in zijn oor. Daarop werd hij bij de landing in San Francisco aangehouden door de FBI.

Mishandeling
Het Amerikaanse openbaar ministerie legt S., die ook de Amerikaanse nationaliteit heeft omdat hij er geboren is, ten laste dat hij niet alleen de steward heeft mishandeld. Op dat vergrijp staat een maximumcelstraf van twintig jaar, dan wel een maximale boete van 250.000 dollar of een maximale voorwaardelijke straf van drie jaar.

Een Amerikaanse rechter bepaalt op 2 mei de straf. Tot die tijd is de man op borgtocht vrij.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Dronken man uit Roermond bijt steward in oor
Limburger ontloopt celstraf na bijten steward op KLM-vlucht
Politie grijpt dronken tiener uit Weert na dollemansrit
Dronkaard raakt rijbewijs na anderhalve maand al kwijt
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen