Overslaan en naar de inhoud gaan

Man die politiebureau ramde wordt niet veroordeeld

Geplaatst opwoensdag 14 april 2021 - 16:24

De man die in oktober 2019 het politiebureau van Kerkrade met een auto vol jerrycans ramde, wordt niet veroordeeld.

Dat heeft de rechtbank van Maastricht bekendgemaakt.

Ontoerekeningsvatbaar
Hoewel de verdachte uit Brunssum alles heeft bekend, de feiten zijn bewezen en zijn advocaat geen vrijspraak vroeg , acht de officier van justitie vervolging niet passend. De man is volgens het Openbaar Ministerie volledig ontoerekeningsvatbaar.

Lees ook: Militair die politiebureau ramde 'leefde in waanwereld'

Behandeling
De man, destijds 30 jaar, kampt volgens gedragsdeskundigen aan 'waanstoornissen'. De oud-militair denkt dat Defensie en politie een complot tegen hem hebben, hem in de gaten houden en informatie over hem gelekt hebben. De rechtbank gaat daarin mee en legt de veteraan geen celstraf op maar een klinische behandeling.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen