Overslaan en naar de inhoud gaan

Man die ontucht pleegde met achternicht niet terug cel in

Geplaatst opdinsdag 28 maart 2017 - 14:35

Een 28-jarige man uit Geleen is door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot een taakstraf en een voorwaardelijke celstraf voor ontucht met zijn achternichtje.

De man had in 2015 een relatie met het toen twaalfjarig meisje. In die periode hadden ze verschillende keren seks met elkaar.

Buitensporige eis
Volgens de rechtbank was de eis van twee jaar cel buitensporig hoog, omdat er geen sprake was van dwang. Het meisje had vrijwillig seks met de Geleendenaar, blijkt volgens de rechtbank uit chatberichten die de twee elkaar stuurden. De man is volgens de rechtbank wel strafbaar, omdat seks met kinderen onder de zestien niet mag.

Lees ook: OM eist twee jaar cel voor misbruik achternichtje

Contactverbod
De man is veroordeeld tot 270 dagen gevangenisstraf, waarvan 223 dagen voorwaardelijk. De 47 dagen celstraf die de rechtbank hem oplegde is gelijk aan het voorarrest, waardoor de Geleendenaar niet meer de gevangenis in hoeft. Wel moet de man nog een taakstraf van 180 uur uitvoeren en mag hij geen contact hebben met zijn achternichtje en haar directe familie.

Omdat het meisje na het verbreken van de relatie een behoorlijke psychische klap heeft gekregen, krijgt het meisje ook een schadevergoeding van 10.000 euro.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

OM eist twee jaar cel voor misbruik achternichtje (12)
Man uit Geleen verdacht van misbruik achternichtje (12)
'Psychische klachten na ontucht achterneef'
Man betrapt bij misbruik stiefdochter, OM eist celstraf
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen