Overslaan en naar de inhoud gaan

Man die ontucht pleegde met achternicht niet terug cel in

Geplaatst opdinsdag 28 maart 2017 - 14:35

Een 28-jarige man uit Geleen is door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot een taakstraf en een voorwaardelijke celstraf voor ontucht met zijn achternichtje.

De man had in 2015 een relatie met het toen twaalfjarig meisje. In die periode hadden ze verschillende keren seks met elkaar.

Buitensporige eis
Volgens de rechtbank was de eis van twee jaar cel buitensporig hoog, omdat er geen sprake was van dwang. Het meisje had vrijwillig seks met de Geleendenaar, blijkt volgens de rechtbank uit chatberichten die de twee elkaar stuurden. De man is volgens de rechtbank wel strafbaar, omdat seks met kinderen onder de zestien niet mag.

Lees ook: OM eist twee jaar cel voor misbruik achternichtje

Contactverbod
De man is veroordeeld tot 270 dagen gevangenisstraf, waarvan 223 dagen voorwaardelijk. De 47 dagen celstraf die de rechtbank hem oplegde is gelijk aan het voorarrest, waardoor de Geleendenaar niet meer de gevangenis in hoeft. Wel moet de man nog een taakstraf van 180 uur uitvoeren en mag hij geen contact hebben met zijn achternichtje en haar directe familie.

Omdat het meisje na het verbreken van de relatie een behoorlijke psychische klap heeft gekregen, krijgt het meisje ook een schadevergoeding van 10.000 euro.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

OM eist twee jaar cel voor misbruik achternichtje (12)
Man uit Geleen verdacht van misbruik achternichtje (12)
'Psychische klachten na ontucht achterneef'
Rechters voorlopig niet naar Brunssummerheide in zaak Nicky
Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen