Overslaan en naar de inhoud gaan

Man die meerdere keren op auto schoot meteen vrijgesproken

Geplaatst opmaandag 6 maart 2017 - 21:13

De 21-jarige Roermondenaar die in september 2016 in Roermond meerdere keren op een auto schoot, is maandag vrijgesproken door de rechtbank.

Dat gebeurde vlak nadat het Openbaar Ministerie acht jaar cel vanwege poging tot doodslag had geëist, zo schrijft De Limburger.

Ruzie
De man reed vorig jaar in Roermond een auto klem en loste vervolgens voor het oog van winkelend publiek schoten op de inzittenden van de andere auto. Daarna vluchtte de schutter. Reden voor de schietpartij was een relatie tussen de verdachte en een meisje uit Roermond. De familie van het meisje was het niet eens met die relatie. In de auto die werd beschoten zat onder meer de broer van het meisje.

Schrikken
De verdachte liet eerder al weten dat hij niemand had willen neerschieten. "Ik wilde ze afschrikken. Als ik had gewild had ik ze kunnen doden, maar dat heb ik bewust niet gedaan."

Lees ook: Man ontkent moordpoging: 'Ik wilde ze afschrikken'

Verbazing
Normaal gesproken volgt twee weken later dan de uitspraak, maar in dit geval was de rechtbank snel met het oordeel. Tot verbazing van velen werd de man meteen vrijgesproken omdat er geen bewijs was voor poging tot doodslag, zo weet de krant.

Het OM liet meteen na de uitspraak weten in hoger beroep te gaan.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Eerwraak-zaak' sneuvelt: justitie treuzelde te lang
Man die plankgas inreed op fietser 'verkeerde in doodsangst'
Man die dreigde ex in brand te steken op vrije voeten
Celstraf voor man die dreigde ex in brand te steken
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen