Overslaan en naar de inhoud gaan

Man die dreigde ex in brand te steken op vrije voeten

Geplaatst opzaterdag 27 april 2019 - 9:19

De 49-jarige Denny B. is voorlopig op vrije voeten gesteld door de rechter. In maart werd hij nog veroordeeld tot anderhalf jaar cel, omdat hij zijn ex-vriendin had mishandeld én had gedreigd haar in brand te steken.

Dit alles vond plaats in haar woning in Meerssen, op 1 februari 2018. "Zij heeft ware doodsangsten uitgestaan. Haar gevoel van veiligheid is als gevolg van het gedrag van de verdachte enorm beschadigd", concludeerde de rechter in maart.

Lees ook: Celstraf voor man die dreigde ex in brand te steken

Onder het toilet
Diezelfde rechter achtte de mishandeling en bedreiging bewezen. "Niet alleen heeft hij gedreigd haar in brand te steken, hij heeft zelfs wasbenzine onder de deur in het toilet gespoten, waar zij zich op dat moment bevond. Daarmee heeft hij zijn woorden kracht bijgezet." Denny werd meteen na de uitspraak naar de gevangenis gereden.

Hoger beroep
Hij is echter weer op vrije voeten. Dat heeft alles te maken met het feit dat hij en advocaat Wesley Houben in hoger beroep zijn gegaan. Houben heeft gevraagd zijn cliënt in afwachting van dat nieuwe proces naar huis te sturen. Dat verzoek is ingewilligd. Voor de rechter speelde mee dat Denny zijn eerdere zaak ook vanuit huis heeft gevolgd, met een enkelband. Hij heeft zich, voor zover bekend, keurig aan alle voorwaarden gehouden. Een enkelband hoeft hij dit keer overigens niet te dragen. "Er valt ook een hoop te zeggen vóór mijn cliënt", zegt Houben.

Straf gehalveerd
Justitie eiste eerder drie jaar cel, waarvan één jaar voorwaardelijk. De rechter in Maastricht maakte daar anderhalf jaar gevangenis van, waarvan tien maanden voorwaardelijk. Een kleine overwinning voor Denny, maar Houben wil meer. "In mijn ogen is er onvoldoende rekening gehouden met punten die wij hebben aangedragen, die in mijn ogen cruciaal zijn bij het bepalen van de straf. Maar hij mag de behandeling van het hoger beroep in ieder geval in vrijheid afwachten. Met dat resultaat ben ik natuurlijk zeer tevreden."

Denny kreeg ook een contact- en locatieverbod. Dat blijft van kracht. Hij mag zich dus lopende het hoger beroep niet in de straat van zijn voormalig geliefde vertonen.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen