Overslaan en naar de inhoud gaan

Man die dreigde ex in brand te steken op vrije voeten

Geplaatst opzaterdag 27 april 2019 - 9:19

De 49-jarige Denny B. is voorlopig op vrije voeten gesteld door de rechter. In maart werd hij nog veroordeeld tot anderhalf jaar cel, omdat hij zijn ex-vriendin had mishandeld én had gedreigd haar in brand te steken.

Dit alles vond plaats in haar woning in Meerssen, op 1 februari 2018. "Zij heeft ware doodsangsten uitgestaan. Haar gevoel van veiligheid is als gevolg van het gedrag van de verdachte enorm beschadigd", concludeerde de rechter in maart.

Lees ook: Celstraf voor man die dreigde ex in brand te steken

Onder het toilet
Diezelfde rechter achtte de mishandeling en bedreiging bewezen. "Niet alleen heeft hij gedreigd haar in brand te steken, hij heeft zelfs wasbenzine onder de deur in het toilet gespoten, waar zij zich op dat moment bevond. Daarmee heeft hij zijn woorden kracht bijgezet." Denny werd meteen na de uitspraak naar de gevangenis gereden.

Hoger beroep
Hij is echter weer op vrije voeten. Dat heeft alles te maken met het feit dat hij en advocaat Wesley Houben in hoger beroep zijn gegaan. Houben heeft gevraagd zijn cliënt in afwachting van dat nieuwe proces naar huis te sturen. Dat verzoek is ingewilligd. Voor de rechter speelde mee dat Denny zijn eerdere zaak ook vanuit huis heeft gevolgd, met een enkelband. Hij heeft zich, voor zover bekend, keurig aan alle voorwaarden gehouden. Een enkelband hoeft hij dit keer overigens niet te dragen. "Er valt ook een hoop te zeggen vóór mijn cliënt", zegt Houben.

Straf gehalveerd
Justitie eiste eerder drie jaar cel, waarvan één jaar voorwaardelijk. De rechter in Maastricht maakte daar anderhalf jaar gevangenis van, waarvan tien maanden voorwaardelijk. Een kleine overwinning voor Denny, maar Houben wil meer. "In mijn ogen is er onvoldoende rekening gehouden met punten die wij hebben aangedragen, die in mijn ogen cruciaal zijn bij het bepalen van de straf. Maar hij mag de behandeling van het hoger beroep in ieder geval in vrijheid afwachten. Met dat resultaat ben ik natuurlijk zeer tevreden."

Denny kreeg ook een contact- en locatieverbod. Dat blijft van kracht. Hij mag zich dus lopende het hoger beroep niet in de straat van zijn voormalig geliefde vertonen.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen