Overslaan en naar de inhoud gaan

Man die dode moeder in kist bewaarde, wil katten terug

Geplaatst opdonderdag 14 januari 2016 - 6:46

Piet van der Molen, de man uit Oirsbeek die gedurende bijna tweeënhalf jaar de dood van zijn moeder verzweeg en haar lichaam verborg in een kist, probeerde woensdagmiddag tevergeefs om zijn zeven katten terug te krijgen.

Hij ging hiervoor vijftig minuten in 'hongerstaking'.

Protestbord
Nadat hij naar eigen zeggen een goede bodem had gelegd, kwam Van der Molen (62) woensdag rond 13:00 uur, gewapend met een protestbord, aan bij het Dierencentrum in Born.

Lees ook: Man Oirsbeek bewaarde dode moeder bewust in kist

Duidelijkheid
"Ze hebben mijn katten in beslag genomen omdat ik ze niet goed zou verzorgen", zegt Van der Molen. "Ik zou vorige week duidelijkheid hebben gekregen over mijn katten, maar ik heb nog niks gehoord en wil gewoon mijn dieren terug. Daarom ga ik in hongerstaking."

De politie was snel ter plaatse en wist Van der Molen tot bedaren te brengen. De Oirsbekenaar zou spoedig duidelijkheid krijgen. Hij stopte direct met zijn hongerstaking.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Geen katten voor zoon die dode moeder verborg in Oirsbeek
Piet zorgde voor dode moeder, maar verwaarloosde katten
Katten van zoon dode Oirsbeekse hebben al nieuwe baasjes
Piet moet uitkering dode moeder terugbetalen
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen