Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Man die dode moeder bewaarde: 'Gewurgd in liefde'

Geplaatst opvrijdag 22 februari 2019 - 6:43

Hij bewaarde zijn overleden moeder ruim twee jaar in huis en daarvoor werd Piet van der Molen veroordeeld tot een half jaar cel én een fikse boete. De man uit Oirsbeek is echter op een 'gestoorde manier opgegroeid', zegt schrijver Joris van Casteren.

De Amsterdamse auteur heeft een boek geschreven over Van der Molen en leerde de verdachte tijdens het schrijven aardig kennen, vertelt hij tegen De Limburger.

Lees ook: Zoon die dode moeder verborgen hield in hoger beroep

Prins Piet
Van der Molen heeft altijd beweerd dat hij het lijk van zijn moeder bewaarde, omdat dat haar laatste wens was. "Na Piets geboorte mocht zijn moeder geen kinderen meer krijgen. Ze was daarom extreem beschermend voor hem. Ze was als de dood dat Piet iets zou overkomen. Hij is als een soort prinsje grootgebracht. Een-op-een met zijn moeder was zij de baas. Toen ging ze ineens dood", schetst schrijver Van Casteren de situatie. Piet van der Molen deed eerder zijn verhaal tijdens een interview met Hart van Nederland.

Gewurgd in liefde
In het boek komen verschillende aspecten van het leven van Van der Molen ter sprake, om te laten zien wat er in zijn hoofd speelt. Ook zijn seksleven passeert de revue. "Hij is op zo'n gestoorde manier opgegroeid, zijn moeder heeft hem gewurgd in liefde. Zij stond niet toe dat hij er een vriendin op nahield. Hij heeft daarom nooit een normale kijk op seksualiteit kunnen ontwikkelen, nooit een normale start kunnen maken."

Hoger beroep
Van der Molen streek na de dood van zijn moeder nog 2,5 jaar haar AOW-, pensioen- en bijstandsgelden op. In december 2015 kwam de situatie aan het licht. De rechter heeft besloten dat hij 40.000 euro moet terugbetalen van die onterecht geïnde bedragen. Daarnaast moet hij dus een half jaar de gevangenis in. Van der Molen is tegen die uitspraak in hoger beroep gegaan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen