Overslaan en naar de inhoud gaan

Man die asielzoeker neerstak vrijgelaten na extra onderzoek

Geplaatst opdonderdag 13 mei 2021 - 10:00

De 43-jarige Tunesiër die in maart een asielzoeker neerstak in Heerlen is vrijgelaten. Uit aanvullend onderzoek is gebleken dat zijn verklaring, hij claimde te hebben gestoken uit noodweer, past bij het bewijs.

Justitie bevestigt tegenover L1 dat de verdachte deze week op vrije voeten is gesteld.

Lees ook: Asielzoeker werd slachtoffer van steekpartij in Heerlen

Steekpartij nagespeeld
Het incident is onlangs nagespeeld tijdens een schouw op de plaats delict. Daar deed de verdachte nogmaals zijn verhaal. Dit keer kon hij ook laten zien wat er volgens hem is gebeurd op 11 maart in zijn woning aan de Corneliuslaan. De asielzoeker woonde in hetzelfde appartement; hij kreeg tijdelijk onderdak van de verdachte.

Geen slaapplek
Volgens de Tunesische veertiger nam hij het slachtoffer in huis, omdat hij met hem te doen had. Daarnaast spreken ze dezelfde taal en dat maakte het voor de verdachte eenvoudiger om de asielzoeker op weg te helpen. Na enige tijd kreeg de logee te horen dat hij moest vertrekken en dat was, volgens de verdachte, aanleiding voor het conflict.

Deskundig onderzoek
De 43-jarige hoofdbewoner zegt te zijn aangevallen en in het heetst van de strijd zou hij zichzelf hebben verdedigd. "Deskundig onderzoek van de politie bevestigt de verklaring van cliënt", zegt advocaat Alper Cinar. "Dat er dus sprake was van noodweer. Het is in mijn ogen niet meer dan terecht dat cliënt in vrijheid is gesteld."

Justitie stelt het iets minder hard, maar zag na de schouw genoeg reden om de verdachte vrij te laten. Of de zaak tegen de Tunesiër wordt geseponeerd, of dat de aanklager uiteindelijk bij de rechter om vrijspraak vraagt, laat justitie nog in het midden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen