Overslaan en naar de inhoud gaan

Man die asielzoeker neerstak vrijgelaten na extra onderzoek

Geplaatst opdonderdag 13 mei 2021 - 10:00

De 43-jarige Tunesiër die in maart een asielzoeker neerstak in Heerlen is vrijgelaten. Uit aanvullend onderzoek is gebleken dat zijn verklaring, hij claimde te hebben gestoken uit noodweer, past bij het bewijs.

Justitie bevestigt tegenover L1 dat de verdachte deze week op vrije voeten is gesteld.

Lees ook: Asielzoeker werd slachtoffer van steekpartij in Heerlen

Steekpartij nagespeeld
Het incident is onlangs nagespeeld tijdens een schouw op de plaats delict. Daar deed de verdachte nogmaals zijn verhaal. Dit keer kon hij ook laten zien wat er volgens hem is gebeurd op 11 maart in zijn woning aan de Corneliuslaan. De asielzoeker woonde in hetzelfde appartement; hij kreeg tijdelijk onderdak van de verdachte.

Geen slaapplek
Volgens de Tunesische veertiger nam hij het slachtoffer in huis, omdat hij met hem te doen had. Daarnaast spreken ze dezelfde taal en dat maakte het voor de verdachte eenvoudiger om de asielzoeker op weg te helpen. Na enige tijd kreeg de logee te horen dat hij moest vertrekken en dat was, volgens de verdachte, aanleiding voor het conflict.

Deskundig onderzoek
De 43-jarige hoofdbewoner zegt te zijn aangevallen en in het heetst van de strijd zou hij zichzelf hebben verdedigd. "Deskundig onderzoek van de politie bevestigt de verklaring van cliënt", zegt advocaat Alper Cinar. "Dat er dus sprake was van noodweer. Het is in mijn ogen niet meer dan terecht dat cliënt in vrijheid is gesteld."

Justitie stelt het iets minder hard, maar zag na de schouw genoeg reden om de verdachte vrij te laten. Of de zaak tegen de Tunesiër wordt geseponeerd, of dat de aanklager uiteindelijk bij de rechter om vrijspraak vraagt, laat justitie nog in het midden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen