Overslaan en naar de inhoud gaan

Man dertig keer gestoken door pas veroordeelde crimineel

Geplaatst opvrijdag 30 augustus 2019 - 17:30

De 22-jarige Tjawo C., die verdacht wordt van het neersteken van een andere man in Kerkrade, is amper twee maanden voor dat incident nog veroordeeld voor twee gevallen van mishandeling. Hij zat in zijn proeftijd toen hij de man tientallen keren stak.

Dat blijkt uit onderzoek van L1. Tjawo kreeg op 3 juni een voorwaardelijke celstraf van één maand. Die straf hoefde hij dus alleen uit te zitten, wanneer hij in de twee daaropvolgende jaren opnieuw de fout in zou gaan.

Lees ook: Steekpartij in omgeving Roda JC-stadion: man zwaargewond

Verbroken relatie
Dat gebeurde op maandag 29 juli. Toen stak hij een 24-jarige man uit Landgraaf tientallen keren in zijn lichaam. Dat incident vond plaats op een parkeerplaats bij het stadion van Roda JC. Het slachtoffer zou zo'n dertig keer zijn gestoken, in onder andere borst, nek en rug. Een verbroken relatie lijkt ten grondslag te liggen van die bijna fatale steekpartij. Het slachtoffer is immers de nieuwe geliefde van de ex-vriendin van Tjawo.

Vriendin mishandeld
Diezelfde ex was ook het middelpunt van de rechtszaak in juni. Tjawo heeft de vrouw minstens één keer mishandeld. Tijdens een ander incident dwong hij haar op hardhandige wijze in zijn auto. Toen de twee uit elkaar waren, maakte hij nepprofielen aan op social media en zocht hij via die weg contact. Voor die incidenten, en de mishandeling van een kennis, werd hij dus veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van één maand en een taakstraf van tachtig uur.

Agressie beheersen
De rechter verplichtte Tjawo echter ook om zich geregeld bij de reclassering te melden en actief deel te nemen aan een 'gedragsinterventie'. Die interventie is gericht op agressiebeheersing. Daarnaast mocht hij geen contact meer hebben met zijn ex-vriendin, ook niet indirect. Voor twee straten in Kerkrade kreeg hij een straatverbod. De rechter kende de vrouw ook een schadevergoeding van 1.998 euro toe.

Lekkende aorta
Het bleek niet genoeg om een nieuw incident te voorkomen. Met het slachtoffer van de steekpartij gaat het inmiddels iets beter, nadat hij in kritieke toestand in het ziekenhuis werd opgenomen. "Hij had onder andere een lekkende aorta", vertelt zijn advocaat Frank Teerling. "Maar hij is vastbesloten hier sterker uit te komen. Sinds twee weken is hij weer thuis en hij kan weer lopen." Volgens de raadsman werd zijn cliënt gestoken toen hij in de auto zat. "Hij was op een feestje geweest en wachtte in de auto op het meisje." De verdachte zou door het raam van de auto naar binnen hebben gestoken.

Tjawo werkt volgens zijn advocate Francine van Venrooij-Nieuwenhuis​ volledig mee aan het onderzoek naar de steekpartij. Hij heeft bekend.

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen