Overslaan en naar de inhoud gaan

Man dertig keer gestoken door pas veroordeelde crimineel

Geplaatst opvrijdag 30 augustus 2019 - 17:30

De 22-jarige Tjawo C., die verdacht wordt van het neersteken van een andere man in Kerkrade, is amper twee maanden voor dat incident nog veroordeeld voor twee gevallen van mishandeling. Hij zat in zijn proeftijd toen hij de man tientallen keren stak.

Dat blijkt uit onderzoek van L1. Tjawo kreeg op 3 juni een voorwaardelijke celstraf van één maand. Die straf hoefde hij dus alleen uit te zitten, wanneer hij in de twee daaropvolgende jaren opnieuw de fout in zou gaan.

Lees ook: Steekpartij in omgeving Roda JC-stadion: man zwaargewond

Verbroken relatie
Dat gebeurde op maandag 29 juli. Toen stak hij een 24-jarige man uit Landgraaf tientallen keren in zijn lichaam. Dat incident vond plaats op een parkeerplaats bij het stadion van Roda JC. Het slachtoffer zou zo'n dertig keer zijn gestoken, in onder andere borst, nek en rug. Een verbroken relatie lijkt ten grondslag te liggen van die bijna fatale steekpartij. Het slachtoffer is immers de nieuwe geliefde van de ex-vriendin van Tjawo.

Vriendin mishandeld
Diezelfde ex was ook het middelpunt van de rechtszaak in juni. Tjawo heeft de vrouw minstens één keer mishandeld. Tijdens een ander incident dwong hij haar op hardhandige wijze in zijn auto. Toen de twee uit elkaar waren, maakte hij nepprofielen aan op social media en zocht hij via die weg contact. Voor die incidenten, en de mishandeling van een kennis, werd hij dus veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van één maand en een taakstraf van tachtig uur.

Agressie beheersen
De rechter verplichtte Tjawo echter ook om zich geregeld bij de reclassering te melden en actief deel te nemen aan een 'gedragsinterventie'. Die interventie is gericht op agressiebeheersing. Daarnaast mocht hij geen contact meer hebben met zijn ex-vriendin, ook niet indirect. Voor twee straten in Kerkrade kreeg hij een straatverbod. De rechter kende de vrouw ook een schadevergoeding van 1.998 euro toe.

Lekkende aorta
Het bleek niet genoeg om een nieuw incident te voorkomen. Met het slachtoffer van de steekpartij gaat het inmiddels iets beter, nadat hij in kritieke toestand in het ziekenhuis werd opgenomen. "Hij had onder andere een lekkende aorta", vertelt zijn advocaat Frank Teerling. "Maar hij is vastbesloten hier sterker uit te komen. Sinds twee weken is hij weer thuis en hij kan weer lopen." Volgens de raadsman werd zijn cliënt gestoken toen hij in de auto zat. "Hij was op een feestje geweest en wachtte in de auto op het meisje." De verdachte zou door het raam van de auto naar binnen hebben gestoken.

Tjawo werkt volgens zijn advocate Francine van Venrooij-Nieuwenhuis​ volledig mee aan het onderzoek naar de steekpartij. Hij heeft bekend.

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen