Overslaan en naar de inhoud gaan

Man bivakkeert voor stadskantoor voor vergunning

Geplaatst opdinsdag 9 januari 2018 - 10:08

Maastrichtenaar Peter Bartels heeft in de nacht van maandag op dinsdag voor de deur van het stadskantoor in Maastricht gebivakkeerd om in aanmerking te komen voor een vergunning om zijn huis te splitsen.

De man was ingepakt in dekens vanwege de kou, maar werd tot zijn tevredenheid al voor openingstijd toegelaten tot het stadskantoor.

Veertig vergunningen
In totaal zijn er dit jaar maar veertig vergunningen te vergeven, waardoor Bartels (65) zich genoodzaakt voelde om voor de deur te gaan zitten. Veel mensen willen hun huis splitsen, om zo studenten te kunnen huisvesten. "De gemeente wil liever dat de studenten in de speciaal daarvoor gebouwde studentencampus gaan wonen, en daar zijn wij de dupe van", zegt een andere vergunningaanvrager.

De actie van Bartels is overigens geen garantie voor een vergunning. Zijn aanvraag is immers al twee keer eerder afgewezen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen