Overslaan en naar de inhoud gaan

Man bivakkeert voor stadskantoor voor vergunning

Geplaatst opdinsdag 9 januari 2018 - 10:08

Maastrichtenaar Peter Bartels heeft in de nacht van maandag op dinsdag voor de deur van het stadskantoor in Maastricht gebivakkeerd om in aanmerking te komen voor een vergunning om zijn huis te splitsen.

De man was ingepakt in dekens vanwege de kou, maar werd tot zijn tevredenheid al voor openingstijd toegelaten tot het stadskantoor.

Veertig vergunningen
In totaal zijn er dit jaar maar veertig vergunningen te vergeven, waardoor Bartels (65) zich genoodzaakt voelde om voor de deur te gaan zitten. Veel mensen willen hun huis splitsen, om zo studenten te kunnen huisvesten. "De gemeente wil liever dat de studenten in de speciaal daarvoor gebouwde studentencampus gaan wonen, en daar zijn wij de dupe van", zegt een andere vergunningaanvrager.

De actie van Bartels is overigens geen garantie voor een vergunning. Zijn aanvraag is immers al twee keer eerder afgewezen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen