Overslaan en naar de inhoud gaan

Man bivakkeert voor stadskantoor voor vergunning

Geplaatst opdinsdag 9 januari 2018 - 10:08

Maastrichtenaar Peter Bartels heeft in de nacht van maandag op dinsdag voor de deur van het stadskantoor in Maastricht gebivakkeerd om in aanmerking te komen voor een vergunning om zijn huis te splitsen.

De man was ingepakt in dekens vanwege de kou, maar werd tot zijn tevredenheid al voor openingstijd toegelaten tot het stadskantoor.

Veertig vergunningen
In totaal zijn er dit jaar maar veertig vergunningen te vergeven, waardoor Bartels (65) zich genoodzaakt voelde om voor de deur te gaan zitten. Veel mensen willen hun huis splitsen, om zo studenten te kunnen huisvesten. "De gemeente wil liever dat de studenten in de speciaal daarvoor gebouwde studentencampus gaan wonen, en daar zijn wij de dupe van", zegt een andere vergunningaanvrager.

De actie van Bartels is overigens geen garantie voor een vergunning. Zijn aanvraag is immers al twee keer eerder afgewezen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen