Overslaan en naar de inhoud gaan

Man bekent neerschieten schoonmaakster in vakantiehuisje

Geplaatst opwoensdag 30 mei 2018 - 9:40

Een 51-jarige man uit Kelpen-Oler heeft aan de politie toegegeven dat hij in februari een 53-jarige schoonmaakster heeft neergeschoten in een vakantiewoning bij Vijlen.

De schutter en schoonmaakster waren in het verleden elkaars partner, maar liggen met elkaar in scheiding, zo bleek woensdag tijdens een pro-formazitting. Wat het exacte motief is voor het lossen van de schoten, is desondanks nog niet duidelijk.

Lees ook: Verdachte opgepakt voor schietpartij bij vakantiewoning

Spijt
"Ik heb enorm spijt", zegt verdachte Dagmar van G. over het voorval. Hij zegt dat het niet zijn intentie was om de vrouw, die een tijdje op de intensive care lag, om het leven te brengen. Het slachtoffer was woensdag ook aanwezig in de rechtbank.

Lees ook: Verdachte schietpartij vakantiehuis Vijlen blijft in de cel

Verwondingen
Het schietincident aan de Cottessen vond plaats op 19 februari. De vrouw, die in de vakantiewoning aan het werk was, herkende de man toen die het vuur opende. Bovendien werd op een patroon dna van hem aangetroffen.

De verdachte werd later op de dag van het incident door de politie opgepakt.

Lees ook: Schoonmaakster gewond bij schietpartij vakantiewoning

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen