Overslaan en naar de inhoud gaan

Man bekent neerschieten schoonmaakster in vakantiehuisje

Geplaatst opwoensdag 30 mei 2018 - 9:40

Een 51-jarige man uit Kelpen-Oler heeft aan de politie toegegeven dat hij in februari een 53-jarige schoonmaakster heeft neergeschoten in een vakantiewoning bij Vijlen.

De schutter en schoonmaakster waren in het verleden elkaars partner, maar liggen met elkaar in scheiding, zo bleek woensdag tijdens een pro-formazitting. Wat het exacte motief is voor het lossen van de schoten, is desondanks nog niet duidelijk.

Lees ook: Verdachte opgepakt voor schietpartij bij vakantiewoning

Spijt
"Ik heb enorm spijt", zegt verdachte Dagmar van G. over het voorval. Hij zegt dat het niet zijn intentie was om de vrouw, die een tijdje op de intensive care lag, om het leven te brengen. Het slachtoffer was woensdag ook aanwezig in de rechtbank.

Lees ook: Verdachte schietpartij vakantiehuis Vijlen blijft in de cel

Verwondingen
Het schietincident aan de Cottessen vond plaats op 19 februari. De vrouw, die in de vakantiewoning aan het werk was, herkende de man toen die het vuur opende. Bovendien werd op een patroon dna van hem aangetroffen.

De verdachte werd later op de dag van het incident door de politie opgepakt.

Lees ook: Schoonmaakster gewond bij schietpartij vakantiewoning

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen