Overslaan en naar de inhoud gaan

Man bekent neerschieten schoonmaakster in vakantiehuisje

Geplaatst opwoensdag 30 mei 2018 - 9:40

Een 51-jarige man uit Kelpen-Oler heeft aan de politie toegegeven dat hij in februari een 53-jarige schoonmaakster heeft neergeschoten in een vakantiewoning bij Vijlen.

De schutter en schoonmaakster waren in het verleden elkaars partner, maar liggen met elkaar in scheiding, zo bleek woensdag tijdens een pro-formazitting. Wat het exacte motief is voor het lossen van de schoten, is desondanks nog niet duidelijk.

Lees ook: Verdachte opgepakt voor schietpartij bij vakantiewoning

Spijt
"Ik heb enorm spijt", zegt verdachte Dagmar van G. over het voorval. Hij zegt dat het niet zijn intentie was om de vrouw, die een tijdje op de intensive care lag, om het leven te brengen. Het slachtoffer was woensdag ook aanwezig in de rechtbank.

Lees ook: Verdachte schietpartij vakantiehuis Vijlen blijft in de cel

Verwondingen
Het schietincident aan de Cottessen vond plaats op 19 februari. De vrouw, die in de vakantiewoning aan het werk was, herkende de man toen die het vuur opende. Bovendien werd op een patroon dna van hem aangetroffen.

De verdachte werd later op de dag van het incident door de politie opgepakt.

Lees ook: Schoonmaakster gewond bij schietpartij vakantiewoning

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen