Overslaan en naar de inhoud gaan

Man aangehouden met 11.000 euro in auto

Geplaatst opwoensdag 13 oktober 2021 - 17:31

Tijdens een grenscontrole op dinsdag is een man aangehouden voor het niet kunnen tonen van een geldig identiteitsbewijs. Tijdens de controle bleek hij een geldbedrag van 11.000 euro in zijn auto mee te hebben.

Dat meldt de politie op Facebook. Zij werden dinsdag door de douane gevraagd om versterking.

Geen identiteitsbewijs
Tijdens een geplande grenscontrole bleek een man geen geldig identiteitsbewijs op zak te hebben. Hij zou asiel hebben aangevraagd in België, maar had geen geldig document bij zich. Dit was een reden voor de afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel om hem aan te houden.

Geld
Tijdens het gesprek merkte de geldhond een bekende geur op in de wagen van de verdachte. Toen de douanebeambten een kijkje namen, stuitten ze op een groot geldbedrag. Bij een telling op het bureau bleek dit om meer dan 11.000 euro te gaan. Hierom wordt de man ook verdacht van witwaspraktijken.

Vervolgonderzoek
De verdachte is meegenomen naar het bureau in Sittard. Verder onderzoek loopt nog.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen