Overslaan en naar de inhoud gaan

Man (85) ziet geboortehuis in vlammen opgaan: 'Vreselijk'

Geplaatst opdonderdag 24 mei 2018 - 8:52

Een 85-jarige man zag woensdagavond zijn geboortehuis bij een felle brand in Schimmert in vlammen opgaan.

"Vreselijk, dit was ons levenswerk", zegt de man donderdagochtend tegen L1.

Vreselijk
Woensdagavond rond 21:45 uur vatte de woonboerderij aan de Kruisstraat vlam. "Het was vreselijk om te zien", zegt de senior teleurgesteld.

Lees ook: Verwoestende brand Schimmert door accu van scooter

Fakkel
De man woonde zelf niet meer in de woonboerderij, maar pal ernaast. "De woning is nu van mijn zoon, maar ik heb er altijd graag gewoond en ook veel aan verbouwd", zegt hij. Het vuur was moeilijk te bestrijden. "Ik zag meteen dat er weinig meer te redden was. Het brandde als een fakkel."

Bij de brand is niemand gewond geraakt. Volgens de bewoner van het pand is een in brand gevlogen accu van een elektrische scooter de oorzaak van de verwoestende brand.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen