Overslaan en naar de inhoud gaan

Man (66) vecht celstraf voor verbergen moeder opnieuw aan

Geplaatst opmaandag 28 oktober 2019 - 16:41

De juridische strijd tussen Piet van der Molen (66) en justitie is nog niet beslist. Maandag werd de man uit Oirsbeek ook in hoger beroep tot een celstraf veroordeeld voor het verbergen van zijn dode moeder, maar Van der Molen vecht de straf opnieuw aan.

Dat laat advocaat Bjorn Jegers weten in gesprek met L1.

Lees ook: Toch celstraf voor verstoppen dode moeder

Weer gevangenisstraf
Van der Molen werd in 2018 veroordeeld in Maastricht; daar kreeg hij een celstraf van zes maanden. Deze straf vond de zestiger niet passen. Daarom stond hij twee weken geleden voor het Hof in Den Bosch om voor zijn zaak te pleiten. Het resultaat: tien maanden gevangenis, waarvan vijf voorwaardelijk.

Minder lang cel
Onder de streep hoeft hij dus één maand minder de cel in. Daarnaast bepaalden de rechters in hoger beroep dat hij 'slechts' 15.500 euro moet terugbetalen voor onterecht ontvangen pensioenpremies. Eerder moest hij ruim 40.000 euro terugbetalen. Toch gaan Van der Molen en Jegers in cassatie.

Financieel gewin
Van der Molen bewaarde zijn overleden moeder liefst 2,5 jaar in huis, naar eigen zeggen omdat zij hem dat gevraagd had. Hij zou altijd de orders van moeder hebben opgevolgd. Volgens de rechter heeft hij juist gekozen voor financieel gewin, door het overlijden niet te melden en haar premies en andere inkomsten te blijven innen.

Lees ook: 'Piet verborg moeders lijk niet voor dure BMW'

"We hebben het idee dat er te weinig rekening is gehouden met de persoon Piet van der Molen", legt advocaat Jegers uit. "En ook dat is de taak van een rechter."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen