Overslaan en naar de inhoud gaan

Man (66) vecht celstraf voor verbergen moeder opnieuw aan

Geplaatst opmaandag 28 oktober 2019 - 16:41

De juridische strijd tussen Piet van der Molen (66) en justitie is nog niet beslist. Maandag werd de man uit Oirsbeek ook in hoger beroep tot een celstraf veroordeeld voor het verbergen van zijn dode moeder, maar Van der Molen vecht de straf opnieuw aan.

Dat laat advocaat Bjorn Jegers weten in gesprek met L1.

Lees ook: Toch celstraf voor verstoppen dode moeder

Weer gevangenisstraf
Van der Molen werd in 2018 veroordeeld in Maastricht; daar kreeg hij een celstraf van zes maanden. Deze straf vond de zestiger niet passen. Daarom stond hij twee weken geleden voor het Hof in Den Bosch om voor zijn zaak te pleiten. Het resultaat: tien maanden gevangenis, waarvan vijf voorwaardelijk.

Minder lang cel
Onder de streep hoeft hij dus één maand minder de cel in. Daarnaast bepaalden de rechters in hoger beroep dat hij 'slechts' 15.500 euro moet terugbetalen voor onterecht ontvangen pensioenpremies. Eerder moest hij ruim 40.000 euro terugbetalen. Toch gaan Van der Molen en Jegers in cassatie.

Financieel gewin
Van der Molen bewaarde zijn overleden moeder liefst 2,5 jaar in huis, naar eigen zeggen omdat zij hem dat gevraagd had. Hij zou altijd de orders van moeder hebben opgevolgd. Volgens de rechter heeft hij juist gekozen voor financieel gewin, door het overlijden niet te melden en haar premies en andere inkomsten te blijven innen.

Lees ook: 'Piet verborg moeders lijk niet voor dure BMW'

"We hebben het idee dat er te weinig rekening is gehouden met de persoon Piet van der Molen", legt advocaat Jegers uit. "En ook dat is de taak van een rechter."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen