Overslaan en naar de inhoud gaan

Man (61) woonde samen met minderjarig vriendje: 'Niet slim'

Geplaatst opmaandag 15 juli 2019 - 20:06

Een 61-jarige man uit Echt wordt verdacht van ontucht met een kind, verkrachting, aanranding en het bezit van kinderporno. Met één van zijn slachtoffers woonde verdachte Geert C. zelfs even samen, toen deze jongen nog minderjarig was.

Dat bleek maandag tijdens een zitting in de rechtbank van Maastricht. Het misbruik vond plaats in de woning van Geert in Echt, tussen 2008 en 2017.

Samen softdrugs
Omdat de zaak niet inhoudelijk werd behandeld, bleven veel details onuitgesproken. Wel werd duidelijk dat Geert een periode samenwoonde met Jacob*, die toen tussen de twaalf en zestien jaar oud was. De jongen kampte met een drugsprobleem, zei Geert tegen de rechter. Daarover hadden de twee geregeld gesprekken. Volgens de verdachte gebruikten ze soms samen softdrugs.

Niet slim
Er werden ook passages voorgehouden uit een opgenomen gesprek tussen de twee. "Ik denk dat onze relatie niet slim is geweest", zegt Geert op die tape. Ook hadden ze blijkbaar een gesprek over hun leeftijdsverschil. "Ik heb nog nooit iets met kinderen gehad, alleen met jou." De zestiger ontkent niet dat hij dergelijke uitspraken heeft gedaan, maar claimt wel dat de opname is bewerkt. Er zouden stukken uit verschillende gesprekken aan elkaar zijn geplakt, waardoor alles dat hij tegen Jacob gezegd heeft in een andere context wordt geplaatst.

Agressief en gewelddadig
De rechter besloot maandag om de authenticiteit van de tape te laten onderzoeken. Justitie heeft niets tegen een dergelijk onderzoek, maar plaatst wel een kanttekening. "Los van de context worden er natuurlijk wel bepaalde uitspraken gedaan. Jacob noemt u agressief en gewelddadig, ook seksueel gezien. Hij zou vaker 'nee' hebben gezegd. In welke context moeten we dat dan plaatsen?", zei de officier.

Overigens is er volgens justitie nog een tweede slachtoffer. Vooralsnog is alleen bekend dat deze jongen niet minderjarig was toen Geert ontucht met hem zou hebben gepleegd.

*De naam van het slachtoffer is bekend bij de redactie, maar is om privacyredenen gefingeerd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen