Overslaan en naar de inhoud gaan

Man (61) woonde samen met minderjarig vriendje: 'Niet slim'

Geplaatst opmaandag 15 juli 2019 - 20:06

Een 61-jarige man uit Echt wordt verdacht van ontucht met een kind, verkrachting, aanranding en het bezit van kinderporno. Met één van zijn slachtoffers woonde verdachte Geert C. zelfs even samen, toen deze jongen nog minderjarig was.

Dat bleek maandag tijdens een zitting in de rechtbank van Maastricht. Het misbruik vond plaats in de woning van Geert in Echt, tussen 2008 en 2017.

Samen softdrugs
Omdat de zaak niet inhoudelijk werd behandeld, bleven veel details onuitgesproken. Wel werd duidelijk dat Geert een periode samenwoonde met Jacob*, die toen tussen de twaalf en zestien jaar oud was. De jongen kampte met een drugsprobleem, zei Geert tegen de rechter. Daarover hadden de twee geregeld gesprekken. Volgens de verdachte gebruikten ze soms samen softdrugs.

Niet slim
Er werden ook passages voorgehouden uit een opgenomen gesprek tussen de twee. "Ik denk dat onze relatie niet slim is geweest", zegt Geert op die tape. Ook hadden ze blijkbaar een gesprek over hun leeftijdsverschil. "Ik heb nog nooit iets met kinderen gehad, alleen met jou." De zestiger ontkent niet dat hij dergelijke uitspraken heeft gedaan, maar claimt wel dat de opname is bewerkt. Er zouden stukken uit verschillende gesprekken aan elkaar zijn geplakt, waardoor alles dat hij tegen Jacob gezegd heeft in een andere context wordt geplaatst.

Agressief en gewelddadig
De rechter besloot maandag om de authenticiteit van de tape te laten onderzoeken. Justitie heeft niets tegen een dergelijk onderzoek, maar plaatst wel een kanttekening. "Los van de context worden er natuurlijk wel bepaalde uitspraken gedaan. Jacob noemt u agressief en gewelddadig, ook seksueel gezien. Hij zou vaker 'nee' hebben gezegd. In welke context moeten we dat dan plaatsen?", zei de officier.

Overigens is er volgens justitie nog een tweede slachtoffer. Vooralsnog is alleen bekend dat deze jongen niet minderjarig was toen Geert ontucht met hem zou hebben gepleegd.

*De naam van het slachtoffer is bekend bij de redactie, maar is om privacyredenen gefingeerd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen