Overslaan en naar de inhoud gaan

Man (61) woonde samen met minderjarig vriendje: 'Niet slim'

Geplaatst opmaandag 15 juli 2019 - 20:06

Een 61-jarige man uit Echt wordt verdacht van ontucht met een kind, verkrachting, aanranding en het bezit van kinderporno. Met één van zijn slachtoffers woonde verdachte Geert C. zelfs even samen, toen deze jongen nog minderjarig was.

Dat bleek maandag tijdens een zitting in de rechtbank van Maastricht. Het misbruik vond plaats in de woning van Geert in Echt, tussen 2008 en 2017.

Samen softdrugs
Omdat de zaak niet inhoudelijk werd behandeld, bleven veel details onuitgesproken. Wel werd duidelijk dat Geert een periode samenwoonde met Jacob*, die toen tussen de twaalf en zestien jaar oud was. De jongen kampte met een drugsprobleem, zei Geert tegen de rechter. Daarover hadden de twee geregeld gesprekken. Volgens de verdachte gebruikten ze soms samen softdrugs.

Niet slim
Er werden ook passages voorgehouden uit een opgenomen gesprek tussen de twee. "Ik denk dat onze relatie niet slim is geweest", zegt Geert op die tape. Ook hadden ze blijkbaar een gesprek over hun leeftijdsverschil. "Ik heb nog nooit iets met kinderen gehad, alleen met jou." De zestiger ontkent niet dat hij dergelijke uitspraken heeft gedaan, maar claimt wel dat de opname is bewerkt. Er zouden stukken uit verschillende gesprekken aan elkaar zijn geplakt, waardoor alles dat hij tegen Jacob gezegd heeft in een andere context wordt geplaatst.

Agressief en gewelddadig
De rechter besloot maandag om de authenticiteit van de tape te laten onderzoeken. Justitie heeft niets tegen een dergelijk onderzoek, maar plaatst wel een kanttekening. "Los van de context worden er natuurlijk wel bepaalde uitspraken gedaan. Jacob noemt u agressief en gewelddadig, ook seksueel gezien. Hij zou vaker 'nee' hebben gezegd. In welke context moeten we dat dan plaatsen?", zei de officier.

Overigens is er volgens justitie nog een tweede slachtoffer. Vooralsnog is alleen bekend dat deze jongen niet minderjarig was toen Geert ontucht met hem zou hebben gepleegd.

*De naam van het slachtoffer is bekend bij de redactie, maar is om privacyredenen gefingeerd.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen