Overslaan en naar de inhoud gaan

'Man (56) mishandelde moeder en stak hondje dood'

Geplaatst opdinsdag 16 juni 2020 - 13:31

De Sittardse vijftiger Harrie T. (56) wordt verdacht van het mishandelen van zijn moeder én het doden van haar hondje. Hij zou de vrouw in haar gezicht hebben geslagen en de hond hebben doodgestoken.

Dit alles gebeurde op 6 maart van dit jaar in de Ericastraat, in de Sittardse wijk Sanderbout.

Nat washandje
Volgens Harrie bracht hij eerst het hondje om het leven en was zijn moeder daarna zo overstuur dat ze in elkaar zakte en met haar hoofd tegen een tafel viel. Hij claimt haar daarna op de bank te hebben gelegd en haar hoofd met een nat washandje te hebben gedept. Volgens Harrie heeft hij haar niet in haar gezicht geslagen.

Meerdere getuigen
Justitie volgt hem niet in dat verhaal. "Laten we niet vergeten dat meneer in de proeftijd van een andere straf zat. Er zijn meerdere getuigen die het verhaal van de mishandeling bevestigen, waaronder zijn moeder en zoon. En het letsel van mevrouw komt overeen met haar verhaal", zegt de officier van justitie. "Het is ook niet voor het eerst dat meneer een gezinslid mishandelt."

Zieke hond
Maar waarom doodde hij de hond? "Mijn cliënt is slachter van beroep. Het hondje van zijn moeder was ziek, maar zij kon geen euthanasie betalen en kon eigenlijk geen afscheid nemen. Hij zag het beestje lijden en heeft die dag besloten te 'helpen'. Overigens heeft hij het hondje niet gestoken, maar met één snee om het leven gebracht", vertelt advocaat Warmolt Lunsingh Tonckens.

Geen alcohol
Dinsdagmiddag kwam Harrie voor de rechter. Advocaat Lunsingh Tonckens pleitte ervoor dat de Sittardenaar op vrije voeten wordt gesteld, zij het onder strenge voorwaarden. De reclassering adviseert dat Harrie in dat geval een enkelband draagt, geen alcohol mag drinken, ambulant behandeld moet worden én niet bij zijn moeder op bezoek mag.

Veel spijt
Harrie kan zich daar wel in vinden. "Ik heb ontzettend veel spijt van wat er met het hondje is gebeurd, maar ik sta op het punt om mijn leven te verliezen. Nu zit ik 3,5 maand binnen en als ik langer in de cel blijf, verlies ik mijn woning. Mijn schulden lopen torenhoog op."

De rechter besloot dinsdag om Harrie inderdaad op vrije voeten te stellen, maar dan wel onder genoemde voorwaarden.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen