Overslaan en naar de inhoud gaan

Man (56) bedreigt moeder via Facebook na doodsteken hondje

Geplaatst opdinsdag 10 november 2020 - 15:39

Harrie T. (56) is opnieuw in de fout gegaan richting zijn moeder. Hij zat vast voor het mishandelen van de vrouw en het doodsteken van haar hondje, kwam vrij, maar bedreigde zijn moeder vervolgens via Facebook.

Dat zei de officier van justitie dinsdag tijdens een tussentijdse zitting in de zaak tegen Harrie.

Lees ook: 'Man (56) mishandelde moeder en stak hondje dood'

Gratis euthanasie
Op 6 maart zou het helemaal uit de hand zijn gelopen in de Ericastraat in de Sittardse wijk Sanderbout. Harrie stak, of sneed, het hondje van zijn moeder dood. Naar eigen zeggen omdat het beestje ziek was en zijn moeder geen euthanasie kon betalen. Daarna sloeg hij volgens verschillende getuigen zijn moeder in haar gezicht.

Opnieuw gearresteerd
Harrie heeft altijd volgehouden dat hij zijn moeder niet heeft geslagen, maar dat haar verwondingen zijn veroorzaakt door een valpartij. Na enkele maanden voorarrest werd hij in juni vrijgelaten, onder strenge voorwaarden, in afwachting van zijn zaak. Hij werd echter opnieuw gearresteerd na het bedreigen van zijn moeder.

Foto van fileermes
De vijftiger stuurde volgens justitie dreigende teksten naar zijn moeder via Facebook. Ook zou hij een foto van een fileermes hebben gestuurd. Saillant detail: hij maakte het hondje van zijn moeder dood met zo'n mes. Zijn advocaat Warmolt Lunsingh Tonckens vroeg desondanks om Harrie opnieuw vrij te laten. Het onderzoek is immers nog altijd niet afgerond en Harrie dreigt zijn woning te verliezen.

Justitie verzette zich dinsdag tegen de vrijlating van de Sittardse verdachte. De aanklaagster wees onder meer op het uitgebreide strafblad van Harrie, dat 22 pagina's telt. Ook de rechter zag voorlopig geen reden Harrie vrij te laten. Binnen enkele maanden dient zijn proces.

Deel dit bericht via
Overzicht
1Limburg Facebook Algoritme wijziging
Uitgelicht
1Limburg op Facebook blijven zien

Facebook heeft een algoritme-wijziging aangekondigd. Daardoor kan het zijn dat je minder Facebook-berichten van 1Limburg op je tijdlijn gaat zien. Door een kleine handeling op Facebook te verrichten kun je dit voorkomen. We leggen dit kort uit in een artikel. Klik op de link om naar het artikel te gaan.

Bekijk de instructie
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen