Overslaan en naar de inhoud gaan

Man (56) bedreigt moeder via Facebook na doodsteken hondje

Geplaatst opdinsdag 10 november 2020 - 15:39

Harrie T. (56) is opnieuw in de fout gegaan richting zijn moeder. Hij zat vast voor het mishandelen van de vrouw en het doodsteken van haar hondje, kwam vrij, maar bedreigde zijn moeder vervolgens via Facebook.

Dat zei de officier van justitie dinsdag tijdens een tussentijdse zitting in de zaak tegen Harrie.

Lees ook: 'Man (56) mishandelde moeder en stak hondje dood'

Gratis euthanasie
Op 6 maart zou het helemaal uit de hand zijn gelopen in de Ericastraat in de Sittardse wijk Sanderbout. Harrie stak, of sneed, het hondje van zijn moeder dood. Naar eigen zeggen omdat het beestje ziek was en zijn moeder geen euthanasie kon betalen. Daarna sloeg hij volgens verschillende getuigen zijn moeder in haar gezicht.

Opnieuw gearresteerd
Harrie heeft altijd volgehouden dat hij zijn moeder niet heeft geslagen, maar dat haar verwondingen zijn veroorzaakt door een valpartij. Na enkele maanden voorarrest werd hij in juni vrijgelaten, onder strenge voorwaarden, in afwachting van zijn zaak. Hij werd echter opnieuw gearresteerd na het bedreigen van zijn moeder.

Foto van fileermes
De vijftiger stuurde volgens justitie dreigende teksten naar zijn moeder via Facebook. Ook zou hij een foto van een fileermes hebben gestuurd. Saillant detail: hij maakte het hondje van zijn moeder dood met zo'n mes. Zijn advocaat Warmolt Lunsingh Tonckens vroeg desondanks om Harrie opnieuw vrij te laten. Het onderzoek is immers nog altijd niet afgerond en Harrie dreigt zijn woning te verliezen.

Justitie verzette zich dinsdag tegen de vrijlating van de Sittardse verdachte. De aanklaagster wees onder meer op het uitgebreide strafblad van Harrie, dat 22 pagina's telt. Ook de rechter zag voorlopig geen reden Harrie vrij te laten. Binnen enkele maanden dient zijn proces.

Deel dit bericht via
Overzicht
1Limburg Facebook Algoritme wijziging
Uitgelicht
1Limburg op Facebook blijven zien

Facebook heeft een algoritme-wijziging aangekondigd. Daardoor kan het zijn dat je minder Facebook-berichten van 1Limburg op je tijdlijn gaat zien. Door een kleine handeling op Facebook te verrichten kun je dit voorkomen. We leggen dit kort uit in een artikel. Klik op de link om naar het artikel te gaan.

Bekijk de instructie
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen