Overslaan en naar de inhoud gaan

Man (56) bedreigt moeder via Facebook na doodsteken hondje

Geplaatst opdinsdag 10 november 2020 - 15:39

Harrie T. (56) is opnieuw in de fout gegaan richting zijn moeder. Hij zat vast voor het mishandelen van de vrouw en het doodsteken van haar hondje, kwam vrij, maar bedreigde zijn moeder vervolgens via Facebook.

Dat zei de officier van justitie dinsdag tijdens een tussentijdse zitting in de zaak tegen Harrie.

Lees ook: 'Man (56) mishandelde moeder en stak hondje dood'

Gratis euthanasie
Op 6 maart zou het helemaal uit de hand zijn gelopen in de Ericastraat in de Sittardse wijk Sanderbout. Harrie stak, of sneed, het hondje van zijn moeder dood. Naar eigen zeggen omdat het beestje ziek was en zijn moeder geen euthanasie kon betalen. Daarna sloeg hij volgens verschillende getuigen zijn moeder in haar gezicht.

Opnieuw gearresteerd
Harrie heeft altijd volgehouden dat hij zijn moeder niet heeft geslagen, maar dat haar verwondingen zijn veroorzaakt door een valpartij. Na enkele maanden voorarrest werd hij in juni vrijgelaten, onder strenge voorwaarden, in afwachting van zijn zaak. Hij werd echter opnieuw gearresteerd na het bedreigen van zijn moeder.

Foto van fileermes
De vijftiger stuurde volgens justitie dreigende teksten naar zijn moeder via Facebook. Ook zou hij een foto van een fileermes hebben gestuurd. Saillant detail: hij maakte het hondje van zijn moeder dood met zo'n mes. Zijn advocaat Warmolt Lunsingh Tonckens vroeg desondanks om Harrie opnieuw vrij te laten. Het onderzoek is immers nog altijd niet afgerond en Harrie dreigt zijn woning te verliezen.

Justitie verzette zich dinsdag tegen de vrijlating van de Sittardse verdachte. De aanklaagster wees onder meer op het uitgebreide strafblad van Harrie, dat 22 pagina's telt. Ook de rechter zag voorlopig geen reden Harrie vrij te laten. Binnen enkele maanden dient zijn proces.

Deel dit bericht via
Overzicht
1Limburg Facebook Algoritme wijziging
Uitgelicht
1Limburg op Facebook blijven zien

Facebook heeft een algoritme-wijziging aangekondigd. Daardoor kan het zijn dat je minder Facebook-berichten van 1Limburg op je tijdlijn gaat zien. Door een kleine handeling op Facebook te verrichten kun je dit voorkomen. We leggen dit kort uit in een artikel. Klik op de link om naar het artikel te gaan.

Bekijk de instructie
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen